Inovatii — December 5, 2017 at 6:54 pm

Cel mai nou și performant model de mașină de aplicare a tratamentelor pentru hârtie instalat la fabrica-pilot BASF

by

BASF a integrat, recent, în unitatea sa pilot de producție pentru tratarea hârtiei, din Ludwigshafen, Germania, cel mai nou și performant model de mașină de aplicare a tratamentelor pentru hârtie (de ex. cretare, calandrare), cu fantă pentru vopsea “VOITH DF Coat”. Dispozitivul este, în prezent, disponibil clienților, precum și părților terțe interesate, pentru experimente de aplicare a culorilor pentru hârtie și carton, atât în domeniul grafic, cât și în cel al ambalajelor.

P386_BASF_Paper_2017_0527Mașina de aplicare a tratamentelor pentru hârtie permite dezvoltarea unor proprietăți excelente ale suprafeței hârtiei și îmbunătățește funcționarea dispozitivului

Datorită metodei de aplicare fără contact, mașina de aplicare a tratamentelor pentru hârtie permite realizarea unui strat de acoperire deosebit de omogen și cu un contur fără defecte, spre deosebire de alte metode de aplicare. În timpul procesului de acoperire, hârtia de bază nu este supusă niciunui stres mecanic și, prin urmare, tranziția sa prin mașina de aplicare a tratamentelor pentru hârtie este îmbunătățită. În plus, se obțin o acoperire uniformă a fibrelor și o densitate a stratului care nu doar au un efect pozitiv asupra tipăriturii și efectelor optice, ci pot, de asemenea, să confere hârtiei proprietăți barieră foarte ridicate.

Pe lângă mașina de aplicare a tratamentelor pentru hârtie nou instalată, BASF continuă să ofere toate metodele standard ale industriei pentru aplicarea straturilor de acoperire, prin dispozitivul său de ultimă oră pentru tratarea hârtiei, care include: rulou / lamă, jet / lamă, rulou / varibar și presă de film. Culorile pentru hârtie pot fi produse la fața locului. Sunt disponibile toate facilitățile de pregătire necesare, inclusiv opțiunile pentru dispersarea pigmenților la forfecare variabilă și prepararea soluțiilor de amidon, atât în cuptoare lot, cât și cu jet. Un supercalandru cu 12 rulouri îmbunătățește aspectul neted al foilor de hârtie și formarea luciului. Hârtia produsă poate fi tăiată, ambalată și expediată conform cerințelor.

Unitatea pilot de producție sprijină obiectivul strategic al BASF Paper Coating

Investiția în noua mașină de aplicare a tratamentelor pentru hârtie subliniază angajamentul continuu al BASF față de industria hârtiei și a cartonului, în special în domeniul ambalajelor și al aplicațiilor cu rol de barieră. Combinația între un portofoliu extins de produse, un laborator de testare specific hârtiei și angajați calificați și cu experiență consolidează poziția BASF pe piață drept un furnizor principal de substanțe chimice pentru acoperirea hârtiei.

“Odată cu instalarea noului model de mașină de aplicare a tratamentelor pentru hârtie în fabrica noastră pilot, ne completăm gama de tehnologii de aplicare și, astfel, putem duce mai departe optimizarea și dezvoltarea preparatelor de acoperire, împreună cu clienții noștri”, spune profesorul Thomas Schiele, Vicepreședinte Paper Coating Chemicals Europe. “Acest lucru ne va consolida, în continuare, expertiza de aplicare în domeniul substanțelor chimice de tratare a hârtiei, la fabrica noastră din Ludwigshafen.”