Financiar-Bancar, IoT powered by ALLIED TELESIS — December 18, 2017 at 5:35 pm

IoT va avea un impact dramatic în sectorul asigurărilor

by

iotSectorul asigurărilor este unul din ultimele unde IoT a început să își facă intrarea, având deja o perspectivă de schimbare totală a modului de funcționare în acest sector. Conform specialiștilor, asigurările vor trece printr-un reset digital în urma abordări IoT, dar odată cu acesta vor avea un peisaj imens al beneficiilor.

Digitalizarea industriei auto și a sectorului imobiliar joacă un rol cheie în intrarea IoT în peisajul asigurărilor. Pe măsură ce tot mai multe obiecte fizice și produse analogice sunt aduse online, impactul colectiv al IoT va fi masiv pentru asigurări, chiar mult mai mult decât în alte industrii.

Dispozitivele de la domiciliu care monitorizează oamenii care intră și ies, verifică presiunea apei și opresc automat alimentarea cu apă dacă există o scurgere, care verifică dacă medicamentele au fost luate din frigider, toate aceste lucruri vor schimba într-adevăr modul în care vor opera asigurările.

O altă zonă este cea a asigurărilor auto, care vor beneficia de aplicații care monitorizează în timp real comportamentul șoferilor, o aplicație de acest tip fiind deja utilizată de Aviva. Aceasta este instalată deja de 400,000 de ori de la lansarea din 2012, oferind informații care au ajutat experții să definească un set optimizat de pachete, dedicate mai multor profile de conducători auto.

Acum, rămâne de văzut doar cât de inovativ va fi sectorul asigurărilor în implementarea tuturor beneficiilor IoT pentru schimbarea totală a modului în care sunt despăgubiți beneficiarii. Mai mult, capabilitățile IoT ar putea preveni un jaf sau un incendiu, sau ar putea ajuta la o refacere rapidă a pagubelor produse de un asemenea eveniment.