Networking — December 18, 2017 at 5:09 pm

R&S MNT100 – detectorul de interferențe RF de la Rohde & Schwarz asigură acţiunile de interference hunting în rețelele mobile

by

48871_06_smallTransmițătoarele nedorite au devenit un factor perturbator comun în rețelele de telefonie din prezent. Acestea degradează capacitatea rețelei și a abonatului QoE, făcând ca operaţiile de interference hunting să devină o acţiune esențială atât pentru operatorii de rețele mobile cât și pentru autoritățile de reglementare. Noul detector de interferențe RF R&S MNT100 de la Rohde & Schwarz utilizează tehnologiile specifice  receptoarelor precum și procesarea inteligentă a semnalelor pentru a detecta, analiza și localiza rapid chiar şi cele mai complexe semnale pulsatorii de interferență.

Lansarea detectorului de interferenţe RF R&S MNT100 de la  Rohde & Schwarz oferă un răspuns la provocările legate de localizarea și identificarea surselor de interferență RF în rețelele mobile. Noul instrument portabil este optimizat pentru a detecta, analiza și localiza sursele de interferență de la 600 MHz la 6 GHz. Ușor de utilizat, acesta localizează automat interferenţele mult mai rapid decât alte echipamente existente pe piață, utilizând un receptor FFT în timp real precum și o localizare automată rapidă. R&S MNT100 lărgeşte portofoliul de echipamente de testare a rețelelor mobile de la Rohde & Schwarz pentru interference hunting, portofoliu ce include analizoare de spectru, testere PIM, receptoare cu scanare, antene de goniometrie precum și software-ul aferent.

Caracteristici tehnice înalte, o calitate devenită standard

Gama larga de preselecție de RF face ca R&S MNT100 să poată fi utilizat, împreună cu antenele adecvate chiar şi în medii radio cu mare densitate de spectru. În condiții atât de solicitante, R&S MNT100 face posibilă detectarea chiar şi a unor semnale radio de nivel foarte mic, datorită gamei sale dinamice foarte largi. Dispune, de asemenea, de cea mai mare viteză de procesare în timp real a semnalelor din clasa sa și, datorită algoritmilor FFT ce asigură analiza rapidă fără pierderi de evenimente, poate detecta emisii extrem de scurte. Chiar și semnalele ce au o existenţă foarte scurtă, de 20 ns, pot fi acum detectate cu o probabilitate de interceptare de 100% (în funcție de nivelul semnalului).

Funcţia de analiză Policrom Display implementată în instrument permite punerea în evidenţă a semnalelor de tip impuls suprapuse în spectru, ceea ce face acum posibilă detectarea și diferențierea semnalelor complexe de tip burst care nu puteau fi observate cu ajutorul analizoarelor de spectru convenționale cu baleiere.

Opțional, se poate utiliza o antenă inovatoare (R&S HE400CEL) ce asigură două moduri de lucru: mod normal sau mod delta pentru a permite o goniometrare manuală precisă. În plus, adăugarea în schema de măsură ce utilizează R&S MNT100 a unei antene de goniometrie cu fixare magnetică şi utilizarea software-ul R&S MobileLocator instalat pe un PC permite realizarea unei goniometrări automate.

R&S MNT100 este disponibil în diferite arhitecturi de sisteme de localizare a interferențelor RF: un pachet de localizare standard pentru interference hunting manual, un pachet ce permite goniometrare automată și pachetul complet de localizare cuprinzând modulele ce asigură atât goniometrarea manuală cât şi pe cea automată.

Expertiză vastă în domeniul interference hunting

Datorită deceniilor de experiență în domeniu și precum şi datorită tehnologiei de vârf dezvoltate pentru monitorizarea spectrului de frecvențe, instalare site-uri, depanare, testarea și analiza QoS / QoE, soluțiile de testare a rețelelor mobile realizate de Rohde & Schwarz pentru interference hunting permit operatorilor de rețele și companiilor de servicii să monitorizeze, să identifice şi să localizeze rapid și eficient orice sursă de interferență în rețelele mobile.

Noul detector de interferențe RF R&S MNT100 este disponibil acum de la Rohde & Schwarz, furnizând operatorilor, companiilor de servicii și autorităților de reglementare cu expertiză în interference hunting un instrument puternic în sprijinul muncii lor. Pentru mai multe informații, vizitați: www.rohde-schwarz.com/MNT-interference-hunting.

Pentru informaţii suplimentare, vă invităm să abordati specialiștii Rohde & Schwarz Romania S.R.L., cu sediul în Bd. Eroii Sanitari, nr. 89, Sector 5, București/

Tel / Fax: +40 21 411 20 13; +40 21 410 68 46

Email: rs-romania@rohde-schwarz.com

www.rohde-schwarz.com