Internet/Telecom — February 9, 2018 at 9:43 am

Samsung, Cisco și Orange testează prima rețea multi-vendor 5G din Europa

by

5GOrange, Samsung Electronics și Cisco anunță un parteneriat ce presupune testarea tehnologiei 5G. Aceasta va începe în a doua jumătate a anului 2018, în mai multe zone urbane din România. Astfel, Orange devine primul operator care efectuează un test privind accesul clienților la rețeaua wireless 5G multi-vendor (FWA), în Europa.

Procesul de testare va fi configurat în România sub forma multi-vendor, pe o perioadă de o lună. Cele trei companii vor demonstra modul în care tehnologia 5G vine în completarea rețelelor de fibră optică existente, furnizând servicii de bandă largă de înaltă calitate și de mare viteză.

Samsung și Cisco vor colabora pentru a furniza o soluție end-to-end către Orange, prin care vor oferi utilizatorilor, în perioda de testare, servicii în bandă de mare viteză (de ordinul Gb). Samsung va furniza utilizatorilor finali echipamente 5G (echipament indoor și outdoor, instalat la sediul sau domiciliul clientului – CPE – customer premises equipment), unități de acces radio 5G (RAN), compuse dintr-o stație de bază radio compactă și elemente RAN virtual, precum și servicii de setare a frecvențelor radio 5G. Cisco va furniza platforma Cisco Ultra Gateway, facilitând conectarea pachetelor de date pe tehnologia 5G, dezvoltate pe infrastructura Cisco NFV. Routerul de acces mobil va oferi funcțiile Control și User Plan Separation (CUPS) pentru performanțe sporite și flexibilitate.