Transport/Travel — February 22, 2018 at 4:06 pm

Visa lansează un program pentru a oferi consumatorilor o experienţă mai bună de călătorie

by

_1AU7202

Visa lanseaza un nou program cu scopul de a imbunatati experienta de calatorie cu orice mijloc de transport si a regandi modul in care se fac platile in toate etapele calatoriei – de la parcare si alimentare pana la mersul cu trenul sau cu avionul.

Prin parteneriate cu companii aeriene, operatori de transport, producatori de automobile, companii de inchirieri auto, furnizori de servicii de parcare si distribuitori de carburant, Visa poate contribui la crearea unor solutii inovatoare care sa integreze tehnologiile noi si emergente in orice fel de calatorie.

Centrul de Excelenta pentru Transport incorporeaza tehnologii noi si emergente pentru a dezvolta capabilitati in domenii cheie, precum:

  • Auto – Potrivit raportului Business Intelligence Connected Car, pana in 2025 vor exista peste 293 de milioane de autoturisme conectate, motiv pentru care Visa colaboreaza cu cativa dintre cei mai mari producatori auto din lume pentru a analiza modalitatile de a integra in siguranta platile in sistemele informatice de la bord. Primele exemple de utilizare includ plata pentru combustibil, alimente si asigurari. Pe masura ce comportamentul consumatorului continua sa se schimbe, exemplele pot include in viitor utilizarea credentialelor Visa pentru ride sharing, asigurarea in functie de distanta parcursa si reincarcarea masinilor electrice in miscare.
  • Parcare – Congestionarea traficului la nivel mondial impune necesitatea crearii  unor modalitati mai eficiente de a gestiona serviciile de parcare si transport. In centrul nostru de inovatie din Londra, Visa colaboreaza cu start-up-uri si fintech-uri pentru a implementa noi tehnologii care pot ajuta la depasirea impedimentelor privind gasirea si plata unui loc de parcare.
  • Transportul public – Cercetarile Organizatiei Natiunilor Unite prevad ca 66% din populatia lumii va locui in zona urbana pana in 2050, ceea ce sporeste importanta transportului public inteligent si eficient. Solutiile de Transport Globale ale Visa se concentreaza deja pe implementarea platilor contactless, ca o modalitate zilnica de a simplifica experienta de calatorie. In acelasi timp, Visa analizeaza, de asemenea, cum ar putea arata transportul public in viitor, in conditiile in care serviciile de localizare, Bluetooth si biometria pot imbunatati si mai mult calatoriile.
  • Aerian – Visa a gazduit sesiuni de creatie impreuna cu cele mai mari companii aeriene din industrie, colaborand cu acestea in privinta experientei de calatorie  a consumatorilor, incepand cu planificarea, vanzarea de bilete si experienta din timpul zborului, prin intermediul noilor tehnologii, cum ar fi realitatea virtuala.

Programul este gestionat de Centrul de Inovatie din Londra si poate fi accesat de companiile din intreaga lume. Orice companie interesata poate sa contacteze echipa de transport Visa la innovation.europe@visa.com.