IT Architecture — February 22, 2018 at 9:41 am

Infrastructura hiper-convergentă nu este pregătită pentru procesele critice

by

Specialiștii de la Dell EMC au analizat infrastructurile hiper-convergente (HCI) și pe cele convergente spunând că noile generații hiper-convergente sunt bune de adoptat, dar încă nu sunt pregătite pentru o implementare în cadrul proceselor și sistemelor critice.

dellHCI este o stea în plină ascensiune în datacenter, care combină nodurile de server și de stocare care pot fi cultivate în clustere de tip scale-out. Acestea sunt în mare parte conduse de software și includ o platformă hypervisor. HCI contrastează cu arhitecturile tradiționale de stocare pe bază de servere și și așa-numita infrastructură convergentă, printre care Dell EMC VCE, una prin care furnizorii furnizează pachete de echipamente pre-certificate de server, de stocare și de rețea. HCI se potrvește IT-urilor și mediilor agile, cum ar fi IoT și analytics, dar chiar și așa, operațiunile critice de afaceri trăiesc cel mai bine în infrastructurile convergente. Multe aplicații critice de tip misiune, cum ar fi ERP, sunt proiectate să se bazeze pe hardware-ul de bază pentru criptare, replicare și disponibilitate ridicată. În schimb, cu HCI, multe dintre aceste lucruri provin din software. Iar pentru aplicații precum Sharepoint, care nu au nevoie de același nivel de fiabilitate, se recomandă migrarea la HCI.

Oricum, previziunile spun că seturile de caracteristici se vor alinia între HCI, convergent și tradițional în următorul an. Până la sfârșitul anului 2018, dacă vom compara seturile de caracteristici pentru produsele SAN și no-SAN, este posibil să fie dificil să se vadă diferențele. Concluzii practice care derivă din previziunile specialiștilor Dell, sunt că departamentele IT ar trebui să migreze ceea ce pot la HCI, aplicații critice care nu sunt legate de misiune, pe măsură ce hardware-ul existent ajunge la sfârșitul vieții. Mai mult, experții spun că HCI va fi luat a primă variantă de lucru de către departamentele IT în următoarele 12 luni.