Analiza — February 26, 2018 at 10:17 am

Efecte surprinzătoare ale tehnologiei

by

Conform publicaţiei online Computerweekly.com, tehnologia blockchain a generat deja un efect mai puţin aşteptat: acela că a conferit comunităţii LGBT o voce economică mai puternică. Practic, la ora actuală o comunitate globală de lesbiene, homosexuali, bisexuali şi trans-sexuali foloseşte blockchain pentru a crea o platformă globală şi o monedă virtuală de conectare a afacerilor şi consumatorilor interesaţi de acest mediu economic special, dar care însumează, conform estimărilor, mii de miliarde de dolari.

lgbtIniţiativa, care aparţine recent formatei organizaţii LGBT Token are ca scop oferirea unei identităţi economice globale şi a unei voci economice mai puternice pentru întreaga comunitate de profil. Cheia aici este reprezentată de tehnologia blockchain. Şi asta deoarece aceată tehnologie va permite membrilor comunităţii să se înregistreze şi să îşi auto-administreze calitatea de membru. În acelaşi timp, va permite ca tranzacţiile economice cumulate din cadrul comunităţii să fie securizate şi măsurate.

Forţa economică a acestui mediu special nu este încă pe deplin cunoscută, ci doar estimată. Şi asta deoarece obiceiurile legate de cheltuieli nu sunt categorisite. Dacă comercianţii vor putea să înţeleagă mai bine obiceiurile legate de consum şi-ar putea ţinti mai bine produsele şi serviciile. Comunitatea mai sus menţionată susţine, într-un whitepaper, că dacă această comunitate globală LGBT ar fi o ţară de sine stătătoare, ea ar ocupa locul patru în clasamentul mondial al economiilor, cu un PIB de 4600 de miliarde de dolari americani.

Documentul numeşte acest mediu economic inedit cu termenul de “economia roz”. “Puterea acestei “economii roz” este adesea subestimată. LGBT Token are ca misiune să facă această forţă economică globală tangibilă şi vizibilă, prin înfiinţarea unui activ digital axat pe comunitatea LGBT care să permită tranzacţii fără frontiere şi schimburi în cadrul unei comunităţi deja globalizate, în acelaşi timp securizând identităţile membrilor acestei comunităţi,” se scrie în whitepaper-ul care poate fi consultat la adresa de mai sus. “Prin înţelegerea forţei economice de grup, comunitatea va putea exercita o influenţă mai mare asupra mediului de afaceri şi chiar asupra guvernelor.”

Conform sursei citate la început, întregul proiect este rodul gândirii lui Christof Wittig, directorul general Hornet, o reţea socială pentru homosexuali care cuprinde 25 de milioane de membri la nivel global. Acesta a declarat că LGBT Foundation va fi deschisă pentru întreaga comunitate LGBT, care cuprinde, conform afirmaţiilor lui, între patru şi şapte la sută din populaţia întregii planete. LGBT Token va folosi tehnologia blockchain pentru înregistrarea şi gestionarea identităţii membrilor comunităţii LGBT.

Această tehnologie poate ajuta membrii comunităţii să administreze singuri comunitatea prin intermediul înregistrărilor securizate şi blindate contra atacurilor. În acelaşi timp, se intenţionează crearea unei criptomonede pe care membrii comunităţii să o poată cheltui, prin intermediul tehnologiei de portofel digital, pe produse şi servicii acreditate de comunitate. Conform lui Wittig, multe afaceri obţin la ora actuală un procent semnificativ din venituri de pe urma comunităţii LGBT, însă aceste fluxurile care duc la obţinerea acestor venituri nu sunt monitorizate. În acest sens, platforma propusă de el ar putea genera acţiuni de marketing bazate pe acceptul clienţilor, prin intermediul cărora comercianţii şi mărcile interesate să înţeleagă ce vor cu adevărat aceşti consumatori.

Un nou cufăr al comorilor pare, aşadar, să se fi deschis cu ajutorul acestei tehnologii care pare să prindă avânt. Ce va urma rămâne de văzut.