Enterprise Software, IT Efficiency / Sustainability — February 28, 2018 at 2:42 pm

Soluţia Availability Orchestrator de la Veeam asigură continuitatea afacerii, conformitatea cu recuperarea în caz de dezastre şi liniştea

by

Veeam® Software anunţă disponibilitatea generală a noii soluţii Veeam® Availability Orchestrator – cea mai nouă adăugire la platforma de disponibilitate Veeam Availability  – care permite firmelor să-şi asigure continuitatea afacerii şi conformitatea cu recuperarea în caz de dezastre (BC/DR).

123Cele mai multe eşecuri de recuperare în caz de dezastre pot fi trasate înapoi în timp ca avându-şi originea în planuri depăşite şi netestate de recuperare. Ritmul în creştere rapidă al schimbărilor din tehnologie şi mediul de afaceri face din actualizarea continuă a planurilor DR o acţiune critică, pe care doar 14% din firme o execută actualmente, conform Forrester Research. Veeam Availability Orchestrator rezolvă această problemă prin furnizarea unei soluţii de orchestrare DR care reduce timpu, costurile şi eforturile asociate cu planificarea preventivă şi recuperarea efectivă în caz de dezastru.

Chiar dacă multe companii au deja formulat un plan DR, executarea unui astfel de plan este adesea complexă, dificilă şi consumatoare de timp. Procesele manuale scumpe şi predispuse la comiterea de erori sunt des întâlnite, dar ele nu se pot scala, ceea ce face ca planurile DR să devină rapid depăşite moral. Rezultatul constă în riscuri asociate disponibilităţii datelor şi aplicaţiilor, precum şi în conformitatea cu reglementările din industrie şi cele emise de autorităţi. Veeam Availability Orchestrator înseamnă răspunsul la toate acestea, furnizând un motor de orchestrare bogat înzestrat cu capabilităţi de planificare, documentare automată şi testare pentru pregătire şi conformitate, dispunând de suport deplin pentru replicile Veeam.

“Clienţii comerciali cer nu doar disponibilitate, ci şi ajutor în asigurarea conformităţii,” a spus Danny Allan, Vice President of Product Strategy la Veeam. “În cazul apariţiei unui dezastru, firmele pot pierde milioane din pricina timpilor de cădere, un volum însumat de pierderi cifrat la 21,8 milioane USD conform ultimului nostru raport Veeam Availability Report, precum şi daune de reputaţie şi productivitate irosită. Fără a avea un plan de recuperare din dezastre actualizat, testat şi documentat, e greu să răspunzi rapid la apariţia unui dezastru. Cu ajutorul noului Veeam Availability Orchestrator, firmele pot beneficia acum de o platformă reală de disponibilitate, îşi pot reduce costurile, îşi pot defini planurile DR şi pot ajunge la starea de linişte conferită de cunoaşterea faptului că sunt capabile şi pregătite să îşi asigure continuitatea afacerii, chiar şi în cazul celor mai proaste scenarii.”

Construit cu gândul la asigurarea disponibilităţii pentru companii, noua soluţie Veeam Availability Orchestrator oferă un motor de orchestrare DR pentru replici Veeam Backup & Replication™ . Orchestrarea, crearea, documentarea, testarea şi executarea amănunţită a planurilor DR – complet pregătite pentru nivelul de conducere al afacerii – ajută organizaţiile să reducă timpii, costurile şi eforturile asociate unei strategii DR de succes, incluzând:

  • Satisfacerea cerinţelor de conformitate cu documentaţie bazată pe şabloane care facilitează construirea şi actualizarea planurilor DR pe măsură ce se schimbă mediul virtual;
  • Dovedirea capacităţii de recuperare în orice moment prin testarea programată automat şi la cerere şi prin verificări ale stării de pregătire cu impact zero asupra mediului de producţie;
  • Asigurarea continuităţii serviciului IT prin executarea fiabilă a testărilor de recuperare în locaţii multiple, aici incluzând verificarea serviciilor şi aplicaţiilor.

“Clienţii caută soluţii inovatoare nu doar legate de backup, ci legate şi de replicare şi viteza de recuperare,” a spus Michael Vencel, executive vice president of Comport Technology and Healthcare Solutions, furnizor Veeam Cloud Services Provider (VCSP). “Prin intermediul Veeam Availability Orchestrator, organizaţiile vor putea să-şi orchestreze întreaga strategie DR, validând des varianta că planurile lor vor funcţiona în caz de dezastru prin documentare şi testare automată. Se pot astfel transmite uşor metrici cheie către nivelul managerial şi părţile interesate, ceea ce face mult mai facilă conformarea cu reglementările şi auditurile din industrii cum ar fi cea de sănătate.”

Veeam Availability Orchestrator este acum disponibil pentru clienţii care dispun de licenţe Veeam Availability Suite™ sau Veeam Backup & Replication Enterprise Plus. Contactaţi un reprezentant local Veeam sau un revânzător Veeam pentru o ofertă de preţ. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi blogul Veeam.