Financiar-Bancar — March 22, 2018 at 7:30 am

CA Technologies ajută o bancă de top din Slovacia să implementeze platforma de Open Banking și să respecte standardele PSD2

by

PSD2In contextul noii directive europene PSD2, CA Technologies a implementat la banca slovaca din Top 3 national, solutiile CA API Gateway, CA Developer Portal si CA DevTest Service Virtualization, pentru a ajuta banca sa se alinieze standardelor acestei directive.

SolvIT Networks este distribuitor al CA SEE in Romania si furnizor al produselor mentionate mai sus pe piata locala.

Cu ajutorul solutiei implementate, banca slovaca se conformeaza noului regulament privind platile in numerar, fiind, la fel ca toate celelalte banci europene, afectata de Directiva revizuita privind serviciile de plata (PSD2), care va transforma modelele actuale de afaceri prin promovarea introducerii unor noi entitati financiare digitale. PSD2 forteaza in mod eficient bancile sa adopte o transformare digitala bazata pe o platforma Open Banking, unde agilitatea, securitatea si experienta clientului sunt factori cheie ai succesului.

Calatoria pentru transformarea intr-un furnizor de API a inceput prin prezentarea solutiei CA API Management intr-un mediu de testare sandbox, pe platforma ca.com. Proiectul a furnizat o implementare completa a API-urilor PSD2, inclusiv crearea unei infrastructuri APIM integrate cu DevTest Service Virtualization pentru testare in medii neproductive.

Pe langa faptul ca a ajutat la formarea reputatiei bancii ca inovator tehnologic, solutia permite de asemenea acesteia sa castige cota de piata prin identificarea dinamicii pietei si a atitudinilor clientilor prin colectarea, analizarea si gestionarea datelor despre clienti.

Solutia permite furnizorilor terti (FinTechs, companii de tehnologie, alte banci si organizatii de retail) sa fie o concurenta redutabila pentru banci, ca furnizori de servicii de plata, oferind costuri mai mici si o securitate sporita pentru consumatori si o experienta imbunatatita pentru clienti.