Networking — March 22, 2018 at 8:31 am

Dell EMC aduce Open Networking la marginea reţelei pentru acces de generaţie următoare

by

Noua familie de platforme şi pachete software consolidează reţelele SD-WAN pentru a grăbi transformarea digitală şi pentru a extinde oportunităţile pentru firme şi furnizorii de servicii

vepDell EMC lansează familia Virtual Edge Platform (VEP), prima soluţie de reţea cu arie mare de acoperire software-defined (SD-WAN) adusă pe piaţă cu noul procesor Intel® Xeon® D-2100, pentru a grăbi acțiunea de transformare digitală prin conectarea marginii reţelei enterprise cu mediul cloud prin intermediul universal Customer Premise Equipment (uCPE). Noile soluţii vitrualizate vor consolida sau vor înlocui soluţiile hardware costisitoare cu funcţii fixe.

Ca instanţă de utilizare, Dell EMC VEP furnizează acces de generaţie următoare la reţea prin SD-WAN. Prin consolidarea operaţiilor şi a economiei WAN, furnizorii de servicii şi clienții pot contribui la creşterea economică, la consolidarea diferențierii competitive și la îmbunătățirea experienței utilizatorilor finali.

“Furnizorii de servicii şi companiile au o nevoie reală de a-şi actualiza operaţiunile de reţea pentru a aborda aplicaţiile distribuite şi bazate pe cloud şi pentru a capitaliza de pe urma economiei schimbate induse de modelele cloud”, a spus Tom Burns, senior vice president, Networking & Service Provider Solutions. “Prin introducerea Open Networking în reţelele de acces către cloud cu ajutorul familiei Virtual Edge Platform, Dell EMC poate ajuta clienţii să-şi modernizeze infrastructura şi să-şi transforme operaţiunile, în acelaşi timp automatizând livrarea de servicii şi procesele.”

Pentru controlul costurilor, reducerea complexității şi activarea scalabilității în scopuri de creştere, o parte dintre furnizorii de servicii şi organizații îşi modernizează infrastructura, atât în centrul de date cât şi la marginea reţelei, incluzând aici oficii la distanţă. Folosind arhitectură software-defined, Open Networking şi virtualizare pentru a îmbunătăţi accesul la reţea, organizaţiile îşi pot accelera obiectivele de transformare digitală pentru a profita mai repede, mai flexibil şi mai eficient de pe urma noilor oportunităţi de piaţă.

Dell EMC VEP4600 – Open Networking la marginea reţelei organizației

Construită cu inteligenţă avansată pentru virtualizare de reţea şi arhitectură software-defined, Dell EMC VEP4600 oferă o platformă deschisă bazată pe arhitectură Intel® care suportă multiple funcţii simultane de reţea virtuală (VNF). Pot fi consolidate numeroase dispozitive fizice proprietare în cadrul acestei singure soluţii uCPE cu menţinerea nivelurilor ridicate de performanţă necesare pentru găzduire. Designul modular dispune de spaţiu de creştere cu expandabilitate a panoului frontal, astfel încât platforma poate fi uşor actualizată sau depanată la faţa locului după necesităţi.

VEP 4600 are în dotare noua familie de produse Intel Xeon D-2100, tehnologia Intel® QuickAssist Technology (Intel® QAT), şi Data Plane Development Kit (DPDK). Aceste elemente ajută la optimizarea resurselor de procesare şi oferă eficienţă pentru fluxurile de lucru tot mai securizate.

Perfomanţele, puterea şi factorul de formă al familiei de procesoare Intel Xeon D-2100 au fost acordate pentru obţinerea de performanţe mai mari per watt consumat pentru SD-WAN şi uCPE. Furnizează o performanţă CPU mai rapidă de peste 1,5 ori1, îmbunătăţire până la de două ori a procesării de pachete, lăţime de bandă dublă a memoriei şi capacitate a memoriei de până la de patru ori mai mare2. Aceste procesoare permit procesarea de pachete complexe de date şi alte fluxuri de lucru cu rată ridicată de răspuns şi latenţă scăzută.

Eficientă din punct de vedere al costurilor şi al consumului energetic, Dell EMC VEP4600 se bazează pe iniţiativa Open Networking de la Dell EMC care oferă clienţilor posibilităţi de alegere şi abilitatea de a-şi proteja investiţiile. Platforma Dell EMC VEP oferă performanţa, capacitatea de programare şi timpii operaţionali de care e nevoie pentru adaptarea rapidă la noi cerinţe de servicii routing, firewalling şi deep-packet inspection. Aceste VNF-uri suplimentare pot fi adăugate platformei de către clienţi şi/sau de către Dell EMC în viitor, după nevoi.

Pentru operatorii de mari dimensiuni şi organizațiile cu locaţii multiple, Dell EMC poate ajuta la fluidizarea aprovizionării, instalării şi suportului prin intermediul dimensiunii sale globale de producţie, logistică şi servicii cu un singur punct de contact şi o singură referinţă contabilă. 

Accelerarea adopţiei SD-WAN cu soluţii validate

Pentru a ajuta furnizorii de servicii să accelereze timpii de livrare şi firmele să simplifice instalările, Dell EMC oferă trei soluţii validate folosind VEP4600. Aceste soluţii furnizează capabilităţi SD-WAN revoluţionare cu configuraţii pre-validate şi pre-integrate care combină serviciile de infrastructură şi suport Dell EMC cu soluţii SD-WAN software de top de la Silver Peak Systems, VeloCloud Networks şi Versa Networks. Alcătuite şi testate conform standardelor  Dell EMC standards, aceste oferte permit clienţilor să instaleze rapid soluţii sau servicii gestionate SD-WAN eficiente din punct de vedere al costurilor.