Distributie / Logistica — March 22, 2018 at 8:05 am

Edward Petrescu, Axes Software: Viitorul aparține soluțiilor la cheie

by

Anul 2018 se anunță unul extrem de dinamic pentru industria de logistică, iar jucătorii din domeniul soluțiilor WMS (Warehouse Management System) estimează o creștere cu 50% a cererii venite din partea companiilor care folosesc astfel de soluții. Piața este împărțită între doi jucători autohtoni, soluțiile externe, venite prin intermediul marilor retaileri și jucătorii de nișă.

Creșterea rapidă a cererii este susținută de avântul logisticii: potrivit unei analize recente, piața spatiilor logistice a crescut cu 15% in 2017 și promite să păstreze același ritm și în 2018. La rândul său, cererea de software specializat este mult mai mare dacă avem în vedere cererea de modernizare a sistemelor deja implementate, cererea venită de la jucătorii care nu au folosit până acum astfel de sisteme și cererea generată de noii intrați pe piață.

edward petrescuSoluțiile noastre permit gestionarea eficientă a fluxurilor de mărfuri din depozite care sunt din ce în ce mai consistente, fiind susținute de dezvoltarea rețelelor de retail, a comerțului online și a industriei- practic de creșterea generală a economiei. Estimăm că în 2018 vom avea o creștere de 50% a pieței de soluții WMS- cel mai bun an din toată istoria industriei noastre”, afirmă Edward Petrescu, fondator Axes Software.

Piața estimată a soluțiilor WMS se ridică la 10 milioane de euro, piață dominată de jucători români și soluții importate.