IT support — March 28, 2018 at 8:11 am

Microsoft lansează un preview al Windows Server 2019

by

Windows Server 2019Microsoft a anunțat următoarea versiune de Windows Server, care se lansează la sfârșitul acestui an sub numele de “Windows Server 2019”. Echipele de dezvoltatori și operațiuni care doresc să obțină acces la noile funcții ale sistemului pot acum să obțină prima previzualizare prin Microsoft Insider Program.

Următoarea versiune vine cu o mulțime de caracteristici noi, însă este de remarcat și faptul că aceasta este următoarea versiune a canalului de service pe termen lung pentru Windows Server, ceea ce înseamnă că clienții vor beneficia de cinci ani de asistență și pot primi încă cinci ani de sprijin extins. De asemenea, utilizatorii pot opta pentru un canal semi-anual care prezintă două versiuni pe an pentru echipele care doresc să obțină acces mai rapid la caracteristici noi. Microsoft recomandă opțiunea pe termen lung pentru scenarii de infrastructură cum ar fi executarea SQL Server sau SharePoint.

Ca noutăți în Windows Server 2019, având în vedere faptul că Microsoft se concentrează pe implementarea mediilor hybrid cloud, nu este deloc surprinzător faptul că Windows Server suportă și aceste scenarii. În mod specific, acest lucru înseamnă că Windows Server 2019 se va putea conecta cu ușurință la Microsoft Azure și că utilizatorii vor putea să integreze Azure Backup, File Sync, recuperarea în caz de dezastru și alte servicii în implementările Windows Server.

Microsoft a adăugat, de asemenea, o serie de noi caracteristici de securitate, care se bazează în mare parte pe ceea ce compania a învățat din rularea Azure și versiunea anterioară a Windows. Acestea includ VM-uri noi pentru protejarea aplicațiilor Linux și suport pentru Windows Defender Advanced Threat Protection, unul dintre produsele de securitate de vârf al Microsoft, care ajută sistemele împotriva atacurilor zilnice.

Cu această versiune, Microsoft aduce, de asemenea, tehnologiile sale pentru containere de la canalul de lansare semi-anual la canalul de lansare pe termen lung. Acestea includ capacitatea de a rula containerele Linux pe Windows și subsistemul Windows pentru Linux care permite acest lucru, precum și capacitatea de a rula scripturile Bash pe Windows. Mai mult, Microsoft a mai anunțat că va oferi mai multe opțiuni de orchestrare a containerelor, inclusiv suportul Kubernetes, în curând.