Networking — March 30, 2018 at 4:34 pm

Postul TV german RTL II se bazează pe soluțiile de monitorizare și multiviewer oferite de Rohde & Schwarz

by

Postul german RTL II a selectat Rohde & Schwarz pentru a furniza funcţionalităţi de ultimă generație de monitorizare a conținutului AV și funcţionalităţi multiviewer pentru noul playout revoluționar OTT bazat pe IP.   

47048_01_smallRohde & Schwarz a anunțat finalizarea cu succes a unui proiect pentru postul TV RTL II prin care platforma R&S PRISMON bazată pe IP realizează o monitorizare completă a conținutului AV și funcţionalităţi multiviewer pe un nou canal playout OTT.

Difuzorul TV a abordat progresiv o deschidere spre noile tehnologii şi este deschizător de drum prin adoptarea celor mai recente tehnologii bazate pe IP. Prin integrarea R&S PRISMON într-un sistem video de navigare Nevion VideoIPath SMPTE 2022-7 și un server HMS channel-in-a-box, RTL II poate reda un flux de conținut liniar cu spoturi comerciale furnizate de un server bazat pe internet pentru reclame. Acest flux poate fi vizualizat pe dispozitive iOS și Android, precum şi pe browsere şi Fire TV. Aplicația permite accesul temporar și accesul direct la secțiunea a VOD RTL II.

Pentru prima dată, redarea și monitorizarea canalului OTT de la RTL II este în întregime bazată de IP: R&S PRISMON suportă semnalele 2022-7, precum și fluxurile OTT și TSoIP, cum ar fi UDP și HLS. Acest lucru presupune că, pe măsură ce RTL II își extinde serviciile OTT, personalul său poate monitoriza și controla o gamă largă de semnale de difuzare și fluxuri de internet pe același dispozitiv, fără convertoare externe. Acest lucru îi permite difuzorului garantarea înaltei calităţi a tuturor emisiunilor sale media – atât cele transmise, cât și OTT. În cazul în care R&S PRISMON detectează o eroare în canalul principal, se poate trece la un server de redare de rezervă.

“R&S PRISMON facilitează monitorizarea fluxurilor de difuzare și OTT cu ajutorul aceluiași dispozitiv”, explică Dirk Kolditz, Vicepreședinte Technology Operations, RTL II. “Credem că  producătorii din prezent nu pot privi semnalele de difuzare cum ar fi rețelele prin satelit sau prin cablu în mod diferit față de semnalele OTT, mai ales că numărul de canale OTT va crește în mod semnificativ în anii următori”.

“Monitorizarea și controlarea semnalelor OTT și a semnalelor difuzate în cadrul aceleiași infrastructuri, se pot realiza cu același personal”, continuă Kolditz. “Nu avem nevoie să pregătim ingineri pe mai multe platforme în scopuri de monitorizare. Deoarece R&S PRISMON se află în infrastructura rețelei noastre, monitorizarea poate fi efectuată și de la distanță. Nu este necesar ca aceasta să aibă loc în încăperi de control speciale sau chiar în incinta noastră.”

Un alt aspect care a jucat un rol important in selecţia R&S PRISMON este capacitatea platformei de adaptare la tendinţele de creștere a afacerii în viitor. “R&S PRISMON este în esență un produs bazat pe software. Conceptul său de licențe pentru serviciile disponibile simplifică implementările viitoare. De exemplu, SMPTE 2110 va fi suportat dacă avem nevoie de acesta în viitoarea noastră infrastructură. Un SLA incheiat cu Rohde & Schwarz ne oferă acces la viitoarele dezvoltări și actualizări de firmware și asigură tot sprijinul tehnic și operațional de care avem nevoie. Acest lucru este foarte important pentru noi, în special în perioada de implementare a noii tehnologii SMPTE 2022 “, explică Dirk Kolditz. 

R&S PRISMON, monitorizarea conținutului AV și multiviewer

R&S PRISMON este o soluție de monitorizare convergentă bazată pe IP pentru broadcast și streaming media / OTT. Acesta oferă suport multi-standard, inclusiv SDI, SDIoIP, AIMS / SMPTE 2110, TSoIP și OTT upload / download. Arhitectura sa complet definită software, permite funcții inovatoare de monitorizare, cum ar fi LiveQM și Content Compare. Platforma are un design pregătit pentru alocarea resurselor dinamice și flexibile în medii virtuale. R&S PRISMON este disponibil atât pe platforme hardware IT scalabile, cât și pentru implementări în cloud.