Transport/Travel — April 28, 2018 at 11:22 am

Noi inovații digitale pentru reducerea costurilor Off-The-Road

by

Foto_New-EMTrack-field-1Ca o continuare a lansării din 2016 a serviciului Goodyear Proactive Solutions pentru flotele de camioane, Goodyear își extinde acum sistemul de management al operațiunilor digitale pentru vehiculele Off-the-Road, cu sistemul Goodyear Proactive Solutions TPMS Heavy Duty.

Goodyear Proactive Solutions TPMS (Tire Pressure Monitoring System) Heavy Duty este o soluție bazată pe date reale ce permite o monitorizare precisă, în timp real, a anvelopelor care, în combinație cu serviciile și anvelopele premium Goodyear, va ajuta flotele OTR să-și optimizeze performanța anvelopelor, să reducă timpii morți de producție și să amelioreze costurile totale de administrare. Astfel, orele de producție cresc cu 15%, datorită menținerii presiunii corecte a anvelopelor. Efectul este scăderea cu 85% a apariției incidentelor legate de anvelope.

De asemenea, Goodyear lansează și o versiune îmbunătățită a sistemului de monitorizare a performanței anvelopelor, EMTrack OTR. Noua versiune permite o colectare mai rapidă și exactă a datelor critice despre anvelope, precum adâncimea profilului benzii de rulare, nivelul de presiune și alți indicatori care ajută la optimizarea duratei de viață a anvelopelor, dar și la planificarea și bugetarea resurselor OTR.

Goodyear Proactive Solutions TPMS Heavy Duty oferă și beneficii de economisire, spre exemplu, în cazul încărcătoarelor pe roți, pot fi făcute economii anuale de până la 3000 – 4000 de euro. Acest lucru se datorează eliminării necesității de a verifica nivelul de presiune a anvelopelor, prelungirii duratei de viață a acestora cu 10% – 15% și eliminării avariilor anvelopelor, care de obicei au loc o dată pe an.

Un alt plus al Goodyear Proactive Solutions TPMS Heavy Duty este sistemul Track & Trace. Aceasta este o funcție de GPS încorporată care permite managerilor de flote să localizeze poziția vehiculelor, dar și să prevină mutările neautorizate ale acestora sau furtul. În curând, în cursul acestui an, Goodyear va lansa o aplicație adițională dezvoltată special pentru șoferi, pentru ca și ei să poată fi avertizați în timp real cu privire la diferite aspecte care pot apărea.

Goodyear Proactive Solutions TPMS Heavy Duty oferă deja rezultate de succes pe diferite vehicule, cum ar fi basculantele, încărcătoarele pe roți și macaralele mobile. Sistemul este valabil în Austria, Belgia, Franța, Germania, Italia, Luxembourg, Norvegia, Polonia, Portugalia, Spania, Elveția și Marea Britanie.