Evenimente — May 3, 2018 at 5:18 am

Tehnologii de realitate virtuală în cadrul #EUSavesLives la Plaza România

by

EU_Saveslives_Plaza Romania

Plaza România va găzdui, în perioada 27.04-06.05.2018, la etajul 1, o expoziție care face parte din proiectul european “UE salvează vieți”, prin care se dorește educarea populației în cazul unor dezastre naturale. Proiectul se organizează în șase țări din Europa, iar București este al doilea oraș, după Vilnius, unde caravana a staționat în perioada 6-15 aprilie. Următoarele orașe sunt Berlin, Roma, Marsilia și Madrid.

Campania de informare “UE salvează vieți”, demarată de Comisia Europeană pe data de 6 aprilie 2018, are obiectivul de a explica, în mod interactiv, contribuția Uniunii Europene la coordonarea răspunsului de urgență în cazul unor dezastre naturale și al altor crize, în Europa și în restul lumii. Expoziția folosește tehnologii de realitate virtuală, cu ajutorul cărora publicul poate vizita taberele de refugiaţi din Bangladesh, poate intra în pielea unui pilot de avion care stinge incendii şi poate asista la exerciţiile cu ajutorul cărora experţii în protecţie civilă ai Uniunii Europene se pregătesc pentru a face faţă unor dezastre naturale, precum cutremurele.

Ceremonia de deschidere a avut loc vineri, 27 aprilie, la centrul comercial Plaza România din Bucureşti, situat pe B-dul Timişoara, nr. 26, etajul 1. La evenimentul de lansare a caravanei “UE salvează vieți” a participat și Andreea Marin, în calitate de ambasador al proiectului în România și alți reprezentanți ai Comisiei Europene în România.

Mai multe detalii despre eveniment găsiți pe:

https://www.facebook.com/events/1993568650715996/