Evenimente — May 7, 2018 at 9:21 am

Piața serviciilor de recreere

by

reducere tvaConform unei analize a PwC Romania, aplicarea unei cote reduse a TVA de 9% pentru serviciile de recreere ar genera un impact pozitiv de aproximativ 340 de milioane de lei la bugetul de stat pana in 2021.

Raportul Analiza pietei activitatilor si complexelor de recreere din Romania releva faptul ca numarul de vizitatori din complexele de recreere ar cunoaste o crestere medie anuala de 30% pana in 2021. Aceasta crestere ar contribui la dezvoltarea de aproape sapte ori a sectorului, care ar creste de la 36 de milioane de lei (2018) pana la 240 de milioane de lei (2021).

Din punct de vedere fiscal, la nivelul Uniunii Europene, 14 state membre au ales sa aplice cota redusa de TVA in legislatia nationala pentru diverse categorii de activitati de recreere. In ianuarie 2018 Comisia Europeana a facut publica o propunere de modificare a Directivei de TVA cu scopul de a creste flexibilitatea la nivelul statelor membre in ceea ce priveste aplicarea cotelor reduse de TVA si pentru a lasa acestora mai multa libertate de alegere.