NEWS — May 7, 2018 at 8:36 am

Viitorul dezvoltării aplicațiilor trebuie să țină cont de digitalizare și cloud

by

appÎn centrul transformării digitale a oricărei organizații există necesitatea de a adopta o modalitate diferită de conducere a afacerii, de a procesa date, de a reacționa la schimbarea condițiilor de pe piață și de a colabora cu clienții. Dar, în cele din urmă, transformarea digitală începe cu aplicații care sunt construite pentru a oferi o experiență cu adevărat digitală-nativă.

Pentru a excela în următoarea fază a călătoriei transformării digitale, CIO-urile trebuie să caute să permită dezvoltarea de aplicații moderne. Acest lucru necesită abordarea a două aspecte critice ale procesului de dezvoltare și implementare a aplicațiilor. În primul rând, schimburile operaționale, cum ar fi DevOps, automatizarea și microserviciile și, în al doilea rând, deciziile de dezvoltare și implementare care se referă la strategiile de modernizare a aplicațiilor, implementarea cloud, paradigme de dezvoltare și așa mai departe.

Dar, de ce trebuie să fie schimbate regulile de dezvoltare pentru aplicații? Totul odată cu schimbarea dramatică a peisajului digital, în contextul în care 70% din procesele de dezvoltare normale vor fi automatizate până în 2020 iar până în 2021 dezvoltarea aplicațiilor se va realiza direct în cloud, utilizând arhitecturi hyper-agile. Mai mult, 10% din aplicațiile de afaceri din Europa vor fi construite de dezvoltatori non-tehnologici, până în anul 2021. Mai mult, peste 80% din componentele soluțiilor dezvoltate, vor fi Open-source din 2020. Astfel, dezvoltarea noilor aplicații trebuie să țină cont de utilizarea unor tehnologii precum automatizarea, AI și realitatea augmentată. Atragerea talentelor și dezvoltarea aplicațiilor pentru a rula în medii multi-cloud sunt de asemenea condiții esențiale pentru dezvoltarea noilor aplicații.

Noile reguli pentru dezvoltarea noilor aplicații vor fi bazate în special pe statistici, pentru a monitoriza experiența utilizatorilor, performanța și alte valori vitale pentru o funcționare optimă a aplicațiilor. De asemenea, Hyper-colaborarea trebuie promovată în dezvoltarea noilor generații de aplicații, pentru a putea asigura o compatibilitate cu alte sisteme sau companii, pentru a pune baza unei interoperabilități globale, unde intră și o dezvoltare a aplicațiilor care să nu țină cont de frontiere sau de alte tipuri de limitări. În final, dezvoltarea bazată pe agilitate și viteză este esențială spre o calitate superioară a aplicațiilor viitorului, definind o nouă cultură a dezvoltării într-un mediu global șu automatizat.