NEW TECHNOLOGY — May 21, 2018 at 6:47 pm

Fujitsu Server Primergy RX2540 M4 oferă oferă un pachet optim de servere pentru rack-uri

by

Serverul Fujitsu Primergy RX2540 M4 este ideal pentru IMM-urile care au o expansiune viitoare și o creștere ridicată în viitorul apropiat. Pe lângă suportul pentru fiecare model Xeon Scalable CPU de până la 205W TDP, acest server de rack 2U poate fi extins la o memorie DDR4 de 3TB, oferă până la opt sloturi PCI Express și are spațiu pentru 28 de unități SFF. Unul din sistemele prezentate mai departe include un CPU Xeon Silver 4114 de 2.2GHz, cu spațiu pentru un al doilea CPU, o memorie DDR4 de 16 GB și un PSU cu mufă de 800W, în timp ce controlerul PRAID EP420i aduce suport SAS3 și RAID5 și 6 matrice în ecuația de stocare.

Serverul conține o unitate SFF cu 8 cufere, la care alte două pot fi adăugate și conectate prin extensii SAS sau printr-o cartelă RAID suplimentară. Modulul complet de acționare este realizat prin adăugarea unei cutii opționale cu 4 bay-uri în spate, iar Fujitsu oferă un kit special de răcire cu lichid care permite această specificație specială pentru a susține procesorul Xeon Platinum 8180 core 28.

RX2540 M4 oferă o mulțime de opțiuni de extindere cu șase sloturi PCI-Express încorporate, care pot fi crescute la opt, utilizând module opționale. Serverul de bază vine cu porturi de rețea dual Gigabit, incluzând placa adaptorului Quad-Gigabit DynamicLOM de la Fujitsu. Aceasta se încadrează într-un slot propriu pe placa de bază, iar alte modele sunt disponibile cu porturi dual Gigabit, dual 10GbE cu cupru și porturi 10GbE cu fibre duble sau quad. Opțiunile de alimentare sunt abundente, deoarece împreună cu alimentatorul Platinum 800W de pe serverul nostru, mai există un compartiment de rezervă pentru o a doua sursă redundantă, iar Fujitsu oferă de asemenea variante de 450W, 1200W și 1300W Platinum sau Titanium.

Suita de software pentru management ServerView de la Fujitsu se află în continuare în căutarea unei actualizări majore, dar sistemul oferă noul controler iRMC S5 al Fujitsu. Consola de web proaspăt concepută oferă o securitate de acces mai strictă și face toate informațiile critice ale sistemului mult mai accesibile decât predecesorul său.

În concluzie, Primergy RX2540 M4 este o alegere ideală pentru IMM-urile cu creștere rapidă care doresc un server Xeon Scalable care să poată face față tuturor cerințelor lor actuale și viitoare. Funcțiile de gestionare la distanță sunt medii, însă acest server rack oferă un bun pachet hardware pentru preț și un potențial de expansiune cu adevărat remarcabil.