Financiar-Bancar — May 30, 2018 at 5:24 am

Soluția PSD2 Enabler de la Asseco ajută instituțiile bancare să treacă peste complexitatea adaptării la noile regulamente PSD2

by

Asseco PSD2 Enabler este soluția dezvoltată de compania Asseco, care vine în sprijinul instituțiilor bancare în tranziția și adaptarea la noile reglementări impuse prin PSD2 (revised Payment Services Directive).

PSD2-1Noua directivă europeană aduce două măsuri care favorizează intrarea pe piața bancară a unor noi prestatori de servicii de plăți, sau „third party payment services providers” (TPPs). Aceștia vor putea oferi servicii de inițire de plăți (Payment Initiation Services – PIS) și de prezentare a informațiilor despre un cont bancar (Account Information Services – AIS). Astfel, Asseco PSD2 Enabler ajută la implementarea tehnică a facilităților necesare pentru creșterea conectivității digitale și a partajării conturilor, fără a impune schimbarea aplicațiilor și a investițiilor realizate până în prezent de bănci.

În prima etapă, Asseco PSD2 Enabler ajută banca să își adapteze serviciile într-un mod facil și ieftin la noul regulament, utilizând SCA (strong customer authentification) în toate canalele, pentru a optimiza accesul TPP, cu monitorizarea tranzacțiilor între canale, precum și cu analiza de risc a acestora.

Mai mult, PSD2 Enabler reprezintă un punct de pornire al digitalizării serviciilor bancare prin deschiderea către componentele și soluțiile dezvoltate de Asseco. Practic Asseco PSD2 Enabler va ajuta la atingerea țintelor impuse de PSD2 cu costuri minime, reduce complexitatea sistemelor și a proiectelor, crește flexibilitatea, protejează clienții și băncile, asigurând o continuitate a serviciilor și evitarea blocajelor în cadrul rețelelor bancare.

Mai mult, soluția poate fi oferită într-un format bazat pe SaaS, găzduit în centrele de date AWS sau Azure din Europa.