Cloud Computing / Edge, Transport/Travel — June 6, 2018 at 11:55 am

Amadeus lansează un nou serviciu în cloud dedicat eficientizării aeroporturilor

by

ACUSAmadeus a introdus Airport Common Use Service (ACUS) pentru actorii principali din industria aviatică din India, în cadrul unui eveniment găzduit de Amadeus și Bird Group.

Realizarea procedurilor check-in de la hotel sau de la centrul de congrese înainte de a pleca spre aeroport este una din funcțiile ACUS. ACUS oferă astfel o gamă largă de servicii digitale pentru a îmbunătăți modul în care aeroporturile și companiile aeriene își servesc pasagerii. India a înregistrat o creștere de șase ori a numărului de pasageri aerieni în ultimul deceniu, deoarece cetățenii săi beneficiază de o mai bună conectivitate și de tarife mai mici, iar această ocazie autoritățile trebuie să administreze aeroporturile foarte aglomerate.

Arhitectura Amadeus ACUS permite reorganizarea rapidă a contoarelor de check-in oriunde în interiorul terminalului, dar și în locațiile din afara aeroportului, pentru a permite aeroportului să acceseze capacitatea suplimentară de pasageri, necesară  pentru a face față fluctuațiilor scurte sau sezoniere.

ACUS reprezintă un salt înainte pentru soluțiile de platforme comune de utilizare. Folosind tehnologia cloud pentru a furniza virtualizarea aplicațiilor, ACUS aduce o mai mare eficiență în afaceri, agilitate operațională, scalabilitate și flexibilitate pentru a face procesarea pasagerilor mai eficientă decât oricând. ACUS este o soluție extrem de competitivă, de ultimă generație, care permite accesul și desfășurarea sistemelor de procesare a pasagerilor oriunde, la cerere. ACUS este, de asemenea, rapid și ușor de implementat și poate fi utilizat pe un PC, laptop sau dispozitiv mobil, odată ce o conexiune securizată este instalată. ACUS contribuie, de asemenea, la obținerea unor economii substanțiale de costuri, prin eliminarea nevoii de servere costisitoare la fața locului și care necesită întreținere continuă, precum și prin reducerea costurilor cu energia. Oferind aeroporturilor, companiilor aeriene și operatorilor de la sol cu o soluție completă la cheie, ACUS este complet scalabil și poate fi adaptat nevoilor unice de afaceri pentru fiecare companie.