Hardware — June 7, 2018 at 1:42 pm

ASUS Republic of Gamers lansează laptopurile ROG Strix SCAR II și Hero II

by

ASUSASUS Republic of Gamers (ROG) a lansat Strix SCAR II și Hero II, laptopuri dedicate sportului electronic, proiectate special pentru jocurile de tip FPS și MOBA. Aceste modele puternice au un design compact, complet nou și o bară luminoasă frontală ce poate fi personalizată prin Aura Sync. Ambele portabile dispun de primul panou din lume la 144Hz, cu ramă subțire și timp de răspuns de 3ms gri-la-gri (GTG), tastatură de gaming HyperStrike Pro și tehnologie HyperCool Pro pentru răcirea procesorului și a acceleratorului grafic.

Principalele facilități:
• Ecran IPS responsiv cu ramă subțire, rată de refresh de 144Hz, 3ms timp de răspuns GTG și acoperire de 100% a spectrului sRGB
• Tehnologie HyperCool Pro pentru răcirea performantă a procesorului și acceleratorului; Tastatură HyperStrike Pro pentru controlul suprem în jocurile rapide
• Tehnologia ROG RangeBoost cu patru antene și algoritmi unici de acoperire a punctelor moarte furnizează acoperire Wi-Fi cu 30% mai largă decât configurațiile cu două antene.

Ecran cu ramă subțire, rată de refresh de 144Hz și 3ms timp de răspuns GTG
Pentru un avantaj maxim în jocurile rapide, Strix SCAR II și Hero II dispun de primul panou de 144Hz, cu ramă subțire și timp de răspuns GTG de 3ms. Acest nou design are o ramă ce nu distrage atenția, dimensiunile carcasei fiind minime – ambele laptopuri sunt cu 2,33 cm mai înguste decât modelele predecesoare, fără a sacrifica suprafața ecranului. Noile modele sunt mai ușoare, având o greutate de 2,4 Kg pentru gamingul în deplasare. Un cadru de cauciuc încercuiește ecranul pentru a-l proteja de șocuri atunci când închideți laptopul. Aceasta îmbunătățește vizual aspectul ramei pentru o experiență mai captivantă. Panoul de 144Hz cu 3ms timp de răspuns asigură efecte vizuale fluide și clare, permițând gamerilor să reacționeze instant și precis la ceea ce se întâmplă în joc.

Tastatură de gaming cu tehnologie HyperStrike Pro
Atât Strix SCAR II cât și Hero II beneficiază de o tastatură de gaming, cu tehnologie HyperStrike Pro pentru control și comenzii decisive. Tastatura are formatul inspirat de variantele desktop, incluzând patru taste rapide, iluminat RGB pe patru zone, compatibil Aura Sync și taste ergonomice cu o curbură adâncă de 0,25mm. Tehnologia exclusivă ROG Overstroke activează mai devreme apăsarea tastei și are o cursă mai lungă pentru un control rapid, precis și fără efort. Tastatura are grupul de taste WASD iluminat (pentru SCAR II) sau QWER (pentru Hero II) cu taste transparente și tehnologie N-key. Aceasta este longevivă, având o durată de viață de 20 de milioane de apăsări.

Tehnologie ROG RangeBoost fără puncte moarte
SCAR II și Hero II sunt primele laptopuri de gaming din lume ce dispun de antene Wi-Fi multiple pentru un gaming online mai stabil. Tehnologia patentată ROG RangeBoost utilizează o combinație de patru antene – localizate în spatele și în fața laptopului – cu un algoritm unic care scanează în mod constant și selectează cea mai bună pereche de antene pentru a acoperi punctele moarte, rezultând o arie de acoperire cu 30% mai largă față de configurația cu două antene. Cel mai recent standard Wi-Fi 802.11ac Wave 2 furnizează viteze de până la 1.7Gbps – de două ori mai ridicate decât 802.11ac 2×2 și de 12 ori mai mari ca 802.11b/g/n.

Echipate pentru gaming
Noile laptopuri de gaming Strix au la bază procesoarele Intel Core din generația a opta cu 32GB de memorie RAM DDR4 la 2666MHz și acceleratoarele grafice NVIDIA GeForce GTX 1060 sau GTX 1070. Stocarea poate fi aleasă inclusiv cu SSD-uri M.2 NVMe PCIe 3.0 x4 de până la 512GB sau hard disk-uri SSHD Seagate FireCuda de 1TB. Procesorul Intel Core i7-8750H din cea de a opta generație este cu 23% mai puternic decât generația precedentă. Tehnologiile Intel Speed Shift și Turbo Boost împing vitezele procesorului până la 4GHz (pe patru nuclee), respectiv la 3,9GHz (pe șase nuclee). Intel Hyper-Threading abordează până la 12 fire de execuție pentru rezolvarea fiecărui task în mod rapid și eficient, incluzând simultan gaming, înregistrare și streaming. Alături de acestea există până la 32GB memorie RAM DDR4 la 2666MHz, în configurație dual-channel, pentru viteze rapide de procesare și un consum redus de energie. SSD-urile M.2 NVMe PCIe 3.0 x4 de 512GB oferă o lățime de bandă potențială de până la 32Gbps, totul fiind rapid și fluid. Atunci când este utilizat ca stocare primară sau ca suport secundar pentru SSD, hard disk-ul SSHD FireCuda la 5400rpm încarcă jocurile de două ori mai rapid ca HDD-urile de 1TB la 7200rpm – și este, de asemenea, mai silențios. SSHD ia în considerare cele mai accesate fișiere și le stochează în memoria flash pentru un un acces mai rapid.

Răcire extremă cu HyperCool Pro
Sistemul termic HyperCool Pro furnizează răcirea performantă necesară pentru a obține tot ce-i mai bun de la procesor și acceleratorul grafic. O placă de răcire extinsă absorbe căldura și o distribuie uniform pentru a evita reducerea termică și pentru a păstra componentele de alimentare ale chipsetului sub 90 de grade Celsius, în timp ce două ventilatoare la 12V, de înaltă performanță, furnizează un flux puternic de aer pentru a crește presiunea pe procesor și nucleul grafic, conducând aerul fierbinte în afara carcasei.

HyperCool Pro încorporează sistemul patentat Anti-Dust Cooling (ADC) care utilizează forța centrifugală pentru a expulza particulele de praf în exteriorul carcasei. Acest lucru previne acumulările pe lamelele radiatoarelor și asigură o experiență de gaming stabilă. Zgomotul este diminuat odată ce ventilatoarele nu mai sunt foarte solicitate.

Lamele speciale din cupru au numai 0,1 mm grosime – jumătate din grosimea lamelelor obișnuite. Acest lucru crește suprafața pentru disiparea căldurii cu până la 10% și reduce rezistența aerului cu 7%. Capacul laptopurilor normale poate bloca fluxul de aer ce iese din carcasă, care, în anumite instanțe, poate cauza supra-încălzire. Tăietura trapezoidală, patentată, îmbunătățește eficiența termică cu până la 27% față de designul tradițional. Aplicația Overboost, accesibilă prin apăsarea combinației de taste FN+F5 sau prin tasta rapidă Gaming Center, poate fi utilizată pentru a selecta trei setari diferite pentru ventilatoare. Fan Overboost furnizează cele mai rapide viteze pentru ventilatoare pentru a exploata în întregime puterea laptopurilor Strix SCAR II și Hero II în timpul sesiunilor intense de gaming. Modul silențios reduce viteza ventilatoarelor și puterea consumată pentru sarcinile mai puțin solicitante. Un mod echilibrat oferă performanță stabilă pentru ventilatoare și un nivel de zgomot moderat.

Sunet mai clar și mai puternic
Ambele laptopuri oferă sunet mai clar, mai puternic și mai precis prin intermediul unor difuzoare laterale cu sunet captivant. Tehnologiile de amplificare inteligentă monitorizează ieșirea audio și fac ajustări în timp real, având o emisie de până la 200% mai puternică decât înainte, cu o creștere a plajei dinamice și a basului. Sonic Studio III furnizează sunet de calitate în jocuri, sunet surround pentru căști, precum și streaming și înregistrare audio îmbunătățite pentru captarea perfectă a vocii și reducerea zgomotului.