Inovatii — June 8, 2018 at 10:10 am

Visa sprijină fintech-urile în Europa

by

iStock_000005627451MediumVisa lanseaza doua programe cu scopul de a sprijini companiile fintech din Europa care dezvolta noi solutii de plati digitale.

Noul program FinTech Fast-Track ofera o conectare rapida si taxe mai mici pentru a ajuta startup-urile aflate intr-un stadiu incipient sa beneficieze de avantajele retelei globale Visa pentru a-si dezvolta propriile idei. Incepand cu luna iulie, startup-urile fintech din Europa pot beneficia de accesul la reteaua globala Visa in doar patru saptamani.

Mai mult, Visa a lansat un program de investitii de 100 de milioane de dolari la nivel european pentru a sprijini ecosistemul fintech care se afla in plina dezvoltare in Europa si pentru a-si creste investitiile in startup-uri.

“Asistam la o perioada efervescenta a industriei platilor in Europa. Noile reglementari, combinate cu schimbarile majore in comportamentul consumatorilor si dezvoltarile tehnologice rapide au transformat Europa intr-o regiune unde noile idei prind viata in fiecare zi. Astfel, se creeaza o oportunitate incredibila pentru companiile de plati existente in piata si cele nou aparute, aceea de a oferi modalitati de plata mai simple si mai sigure care sunt dorite de catre consumatori”, a declarat Charlotte Hogg, CEO-ul Visa in Europa, in interventia sa de la conferinta Money 20/20 din Amsterdam.

Visa a efectuat deja o serie de investitii in fintech-uri la nivel global, inclusiv in Europa, in companii precum Klarna, solarisBank si Payworks. In plus, mai multe platforme de plata si fintech-uri colaboreaza cu Visa pentru a crea noi experiente pentru consumatori si comercianti deopotriva, printre acestea numarandu-se Contis, EVRY, Jaja, Revolut si Wirecard.

Orice fintech interesat sa lucreze cu Visa poate intra in contact accesand adresa www.visaeurope.com/fintech