Data Center / Storage — June 11, 2018 at 11:09 am

Veeam țintește piața companiilor mari în drumul spre piața datelor enterprise

by

Veeam se află în plină ascensiune în încercarea de a câștiga pe piața disponibilității datelor despre întreprinderi și urmărește deja să depășească mai mulți jucători ai industriei, ai căror prețuri și tehnologii pun probleme concurențiale. O piață de backup în rapidă schimbare favorizează strategia de “hiper-disponibilitate” a companiei Veeam, care ajută compania Baar din Elveția să câștige conturi enterprise departe de competitori mai mari, cum ar fi Veritas, Commvault și afacerea Dell EMC Avamar. Veeam are în prezent cea mai mare ascensiune pe piața sa, cu o creștere anuală de până la 300%. Cele mai importante zone unde Veeam a câștigat clienți este cea medicală.

Pentru prețul plătit pentru întreținerea de la Veritas, Commvault sau Avamar, se poate obține un contract de trei ani cu Veeam, pentru mai puțini bani. Este virtual, fizic și cloud pentru mult mai puțin decât prețul întreținerii de la concurență.

În contextul planurilor Veeam, reprezentanții Commvault spun că Veeam se va confrunta cu provocări, deoarece încearcă să pătrundă pe piața disponibilității datelor enterprise. Ca furnizor stabil de soluții de date pentru întreprinderi pentru backup și recuperare, recuperare în caz de dezastru, cloud și multe altele, Commvault anunță că salută toată concurența pe piață. Veeam este recunoscută pe scară largă ca o soluție SMB la mijlocul pieței și care se reflectă puternic în baza de clienți și în portofoliul de produse.

Va fi o provocare pentru Veeam să convingă cu succes companiile că le pot oferi produse enterprisei, satisfăcând în același timp clienții actuali din zona IMM-urilor. În același timp, cei de la Comport Technology Solutions, un provider de soluții de date care lucrează cu Veeam, spun că ascensiunea Veeam pe piața enterprise va fi una rapidă, după ce în ultimele 18 luni au realizat investiții importante în zona SMB și în abordarea regională.

În același timp, Veritas este recunoscut ca lider de piață în domeniul protecției datelor, lucrând pentru a ajuta clienții să își rezolve cele mai mari provocări legate de managementul datelor, de la protecția și vizibilitatea datelor la pregătirea pentru conformitate, continuitatea activității și optimizarea stocării. Veritas are o bază parteneră bogată, globală, de 9000 de parteneri activi și o bază de instalare de peste 50.000 de clienți, inclusiv 86% din Fortune 500, care se bazează pe Veritas pentru un succes la fața locului și în medii complexe multi-cloud.

Veeam face o impulsionare agresivă în cadrul enterprise și încearcă să iasă din imaginea sa ca furnizor de software pentru backup de date SMB. Cu strategia sa de “hiper-disponibilitate”, compania se poziționează ca o opțiune de disponibilitate a datelor pentru întreprinderi, de la centrele de date tradiționale la medii cu mai multe cloud-uri.