Cloud Computing / Edge — June 19, 2018 at 2:24 pm

Michael Paier, IBM: Companiile din Europa de Sud-Est utilizează din ce în ce mai mult tehnologiile Cloud, predominând soluțiile de Cloud privat

by
Michael Paier, General Manager, IBM South East Europe
Michael Paier, General Manager, IBM South East Europe

Potrivit unui studiu recent realizat de compania de cercetare IDC (,, Perceptia si utilizarea Cloud Computing & Artificial Intelligence in Regiunea Adriatica”), tehnologiile de Cloud computing sunt adoptate in mod constant in regiunea Europei de Sud-Est, companiile urmarind sa accelereze transformarea lor digitala.

Pe primul loc se situeaza domeniul financiar si al telecomunicatiilor. De exemplu, pana la 20% din companiile din regiunea Adriatica intentioneaza sa implementeze o solutie Cloud in urmatoarele 12 luni. In prezent, mediul Cloud cel mai popular este cel privat, dar pe masura ce are loc tranzitia pietelor de la platformele private la cele publice, o treime dintre companiile intervievate au declarat ca doresc sa migreze catre o platforma de Cloud public in perioada urmatoare. In plus, 44% dintre companii au optat pentru solutii hibride multi-Cloud.

Cu venituri anuale de 17,7 miliarde de dolari, IBM este lider mondial in domeniul solutiilor de Cloud Enterprise, cu o platforma conceputa pentru a raspunde nevoilor in continua crestere a companiilor, indiferent de etapa in care se afla in tranzitia lor catre mediul Cloud. Clientii cauta din ce in ce mai multe medii hibride Cloud care ofera instrumente de ultima ora, inclusiv AI, Analytics, IoT si Blockchain, pentru a maximiza beneficiile lor. IBM Cloud este adaptat cerintelor pentru tehnologii cognitive si de analiza a datelor, care conduc la diferentierea reala a intreprinderii de astazi. Ofertele de Cloud private, publice si hibride ale IBM sustin nevoile companiilor de a inova in toate sectoarele industriale, la scara globala.

IBM a anuntat o extindere importanta a capacitatilor sale de Cloud, cu planuri de a lansa noi zone de disponibilitate pentru IBM Cloud in America de Nord, Europa si Asia-Pacific. IBM Cloud continua sa-si dezvolte aria de acoperire Cloud cu 18 noi zone de disponibilitate in ariile cu cereri ridicate, in Europa (Germania si Marea Britanie), Asia-Pacific (Tokyo si Sydney) si America de Nord (Washington, DC si Dallas). In timp ce IBM Cloud opereaza deja in 60 de locatii, acum are capacitati si functionalitati imbunatatite in aceste zone cheie.

Theme-8-Architecture-1440x400Multe dintre companiile din Europa de Sud-Est au ales IBM Cloud pentru volumul lor critic de lucru. De exemplu, KIBS (Macedonia), ActivTrades (Bulgaria), Circeo (Ungaria), Telecom Croatia (Croatia), Grupul Atlantic (Croatia), Zavarovalnica Triglav (Slovenia) si CEC Bank (Romania).

  • Klirinski Interbankarski Sistemi AD Skopje (KIBS), operatorul sistemului de plati din Macedonia, detinut de 12 banci, a adoptat IBM Cloud Private pentru a se alinia mai bine la respectarea standardelor de reglementare, securitate si disponibilitate, in timp ce accelereaza dezvoltarea serviciilor digitale.
  • ActivTrades, una dintre cele mai importante companii de brokeraj online din Marea Britanie, cu peste 50.000 de clienti, care ofera servicii in Forex si Contact for Difference, se numara de asemenea printre cei care au ales serviciile IBM. Prin transferul catre IBM Cloud, activitatea sucursalei bulgare ActivTrades a fost imbunatatita, cu acces rapid la cele mai recente informatii despre starea conturilor, preturile actiunilor si alte caracteristici, care permit clientilor sa isi gestioneze mai bine portofoliul financiar.
  • Circeo, un fintech din Ungaria, utilizeaza IBM Cloud pentru a-si extinde capacitatea de procesare a solicitarilor de credit, cu scopul de a-si sustine cresterea globala si extinderea pietei catre clienti multinationali. In acest fel, compania Circeo va putea oferi optiuni de licentiere mai rapide, mai simple si mai bune in medii de operare extrem de flexibile. Dupa cum a declarat Matthieu Job, CEO al companiei Circeo: Eficientele pe care le-am primit de la IBM Cloud ne-au imbunatatit capabilitatile de procesare si ne-au permis sa ne dezvoltam solutiile pentru clienti mult mai rapid. Ne-au permis sa extindem portofoliile de clienti existenti si sa aducem clienti noi, din afara Ungariei, mult mai rapid decat oricand.
  • Hrvatski Telecom (HT), principalul furnizor de servicii de telecomunicatii din Croatia, a colaborat cu IBM pentru modernizarea si dezvoltarea experientei clientilor companiei. HT a ales IBM Netcool Operations Insight pentru a oferi o experienta imbunatatita utilizatorilor, simplificand gestionarea retelei pentru rezolvarea rapida a problemelor.
  • Atlantic Grupa, una dintre cele mai mari companii FMCG (fast-moving consumer goods) din Croatia, a ales serviciile IBM Cloud bazate pe descoperirea datelor cu scopul de a-si dezvolta afacerea. Atlantic Grupa utilizeaza Watson Analytics pentru a realiza descoperiri de date in domeniul resurselor umane, vanzarilor si logisticii.
  • In plus, grupul de asigurari financiare din Slovenia, Zavarovalnica Triglav, utilizeaza IBM Watson Customer Experience Analytics, bazat pe IBM Cloud, pentru a lua decizii de marketing mai inteligente si mai rapide. Aceasta solutie ofera companiei Triglav ofera o viziune de ansamblu a experientei clientilor, iar intreprinderea poate optimiza aceasta experienta, poate stimula conversatiile si poate maximiza durata de viata a relatiei cu clientii.
  • Una dintre cele mai mari banci din Romania, CEC Bank, a implementat solutia IBM Cloud API Connect pentru a se alinia la cerintele de reglementare ale Uniunii Europe, dar si la cele locale. Solutia IBM a satisfacut necesitatea CEC de a dezvolta, expune in siguranta si gestiona serviciile bancare de baza, pentru a extinde aria de acoperire a serviciilor lor.

Aceste companii, dar si altele activand in diverse industrii din Europa de Sud-Est, fac transferul catre mediul Cloud pentru a beneficia de puterea noilor tehnologii cu scopul de a inova, de a automatiza procesele si de a oferi o experienta mai captivanta pentru clienti.

Aflati mai multe despre tehnologiile Cloud si AI, furnizate de IBM, si despre modul in care ele ajuta companiile sa inoveze, participand la evenimentul IBM din Bled, Slovenia, pe data de 6-7 noiembrie 2018.

Inregistrati-va chiar azi la  https://www.ibm.com/si/think-see/ pentru a afla mai multe informatii.

Ne vedem in Bled!