Business — June 21, 2018 at 5:24 am

O țară numai pentru antreprenori

by

logo-RGB_blueAntreprenorii români au acces de acum la Republica IMM, platformă integrată de planificare, demarare, administrare, dezvoltare și finanțare a afacerilor. Cei care vor intra în platformă vor avea acces la 30 de secțiuni specializate ce oferă 100 de cursuri video exclusive și 50 de resurse premium, instrumente digitale personalizate de gestionare a afacerii și sprijin în dezvoltarea planului de business. Mai mult, Republica IMM aduce împreună 20 de mentori si experți care să-i ghideze pe antreprenorii din comunitate. În ce privește oportunitățile de finanțare, aceștia au acces la peste 14.000 de fonduri de investiții, acceleratoare și vehicule de finanțare la nivel național si internațional.

Proiectul s-a conturat la inițiativa lui Cristian Onețiu, antreprenor, investitor și consultant pentru firme de tip Scale-Up, care a atras în acest demers specialiști din industrii conexe.

Timp de 9 luni, o echipă de peste 10 specialiști au contribuit la implementarea ideii, având în minte cine sunt în momentul de față antreprenorii români, ce nevoi și provocări au. Mai mult de jumătate dintre antreprenori au nevoie de sprijin pe zona de planificare a afacerii (business plan) iar platforma le vine acestora în întâmpinare oferindu-le instrumente digitale de proiectare și dezvoltare a afacerii. Totodată, inițiativa răspunde nevoii de digitalizare a business-urilor autohtone, oferind antreprenorilor mobilitate iar funcționalitățile administrative simplifică gestiunea resurselor materiale și umane și fluidizează administrarea business-ului.

Republica IMM se adresează întreprinzătorilor români dornici să își crească afacerile. Aceștia pot fi antreprenori Wannabe (cei care vor să își deschidă o afacere), în ipostază de Start-Up (o afacere recent lansată, cu o vechime de 1-3 ani), sau în etapa Scale-Up (firmă aflată în faza de creștere accelerată, maturizată, sau care își propune să crească accelerat). Acestora platforma le va aduce valoare prin serviciile de mentorat și interacțiunile în timp real cu experți. În plus, utilizatorii platformei au beneficiul ca toate informațiile să fie monitorizate într-un singur loc.

Ne propunem să dezvoltăm o comunitate deschisă, în care sunt bine veniți antreprenori de toate tipurile, indiferent de stadiul în care se află ideea sau business-ul lor. Cei care se află la început de drum vor găsi inspirație și informații relevante pentru a-și construi un model de afacere viabil în timp ce aceia care au început deja de ceva timp afacerea, vor putea să optimizeze procesele interne și să crească valoarea adăugată în piață. Cât despre antreprenorii  care sunt în zona de creștere, acești vor putea controla afacerea fără să fie implicați în zona operațională, crescând în același timp cota de piață și profitabilitatea” a declarat Cristi Onețiu.