Securitate — June 25, 2018 at 7:39 am

Cele mai recomandate aplicații antivirus pentru Windows corelate cu Windows Defender

by

windows defenderWindows 10 nu vă mai presează pentru a instala un antivirus așa cum a făcut Windows, totul deoarece începând cu Windows 8, sistemul de operare include un antivirus gratuit integrat numit Windows Defender.  Windows Defender a fost inițial cunoscut sub numele de Microsoft Security Essentials în Windows 7 zile când a fost oferit ca o aplicație separată, dar acum este construit chiar în Windows și este activat implicit. Mulți oameni spun că ar trebui să instalați întotdeauna un antivirus terț, dar aceasta nu este cea mai bună soluție pentru problemele de securitate de astăzi, cum ar fi ransomware. Astfel, experții recomandă o combinație între Windows Defender și aplicații anti-malware. Totul deoarece infractorii cibernetici s-au reorientat de la virusurile tradiționale, vizate de Windows Defender, la malware și ransomware, care necesită o protecție cu aplicații dedicate.

La capitolul performanțe, Windows Defender deși este un antivirus bun, în testele de specialitate are un scor de 99,9%, urmat de 98,8% de amenințări blocate, la următoarea testare. Alte programe antivirus pot face din când în când un pic mai bine în testele lunare, dar ele vin și cu o mulțime de aplicații suplimentare, cum ar fi extensiile de browser care uneori sunt mai puțin sigure, curătoare de registre care sunt greoaie și inutile, o mulțime de junkware nesigur și chiar abilitatea pentru a urmări obiceiurile de navigare, astfel încât să poată câștiga bani. În plus, modul în care se cuplează în browser și în sistemul de operare cauzează adesea mai multe probleme decât rezolvă. Astfel, ceva care vă protejează împotriva virușilor, dar vă deschide la alți vectori de atac nu este o siguranță bună.

Windows Defender nu face niciunul din aceste lucruri, acesta face un lucru bine, gratuit și fără a vă împiedica. În plus, Windows 10 include deja diferitele protecții introduse încă din Windows 8, cum ar fi filtrul SmartScreen care ar trebui să vă împiedice să descărcați și să rulați programe malware, indiferent de antivirusul pe care îl utilizați. Chrome și Firefox, în mod similar, includ navigarea sigură a Google, care blochează multe descărcări malware.

Dar, dacă chiar nu doriți Windows Defender din vreun motiv și vreți un alt antivirus, Avira este o soluție. Are o versiune gratuită care funcționează destul de bine, o versiune pro cu câteva caracteristici suplimentare și oferă scoruri de protecție excelente și are doar un anunț pop-up ocazional care totuși, poate fi enervant. Cea mai mare problemă este că trebuie să fiți sigur că dezinstalați extensia browserului pe care încearcă să o instaleze, ceea ce face greu de recomandat Avira pentru cei mai non-tehnici.

Utilizați Malwarebytes pentru Anti-Malware și Anti-Exploit, toate erupțiile de malware uriașe din zilele noastre utilizează defecte de la zero în browser pentru a instala ransomware utilizat pentru a controla PC-ul și numai Malwarebytes oferă o protecție excelentă împotriva acestui lucru cu unicul sistem anti-exploit.  Malwarebytes nu adaugă niciun bloatware și nu vă va încetini calculatorul. Spre deosebire de programele tradiționale antivirus, Malwarebytes este bun în găsirea de programe potențial nedorite și alte programe junkware. Începând de la versiunea 3.0, conține și o caracteristică anti-exploit, care urmărește să blocheze exploatările comune în programe, chiar dacă acestea sunt atacuri de zero zile care nu au mai apărut până acum. Acesta conține, de asemenea, anti-ransomware, pentru a bloca atacurile de extorcare precum CryptoLocker. Cea mai recentă versiune de Malwarebytes combină aceste trei instrumente într-un singur pachet ușor de folosit pentru 40 de dolari pe an.

Malwarebytes pretinde că este capabil să înlocuiască în întregime antivirusul tradițional, dar nu suntem de acord cu acest lucru. Recomandăm utilizarea unor strategii complet diferite pentru a vă proteja: antivirusul va bloca sau va pune în carantină programele dăunătoare care se găsesc pe computer, în timp ce Malwarebytes încearcă să oprească software-ul dăunător. Rețineți că puteți obține unele dintre funcțiile Malwarebytes gratuit, dar cu limitări. De exemplu, versiunea gratuită a programului Malwarebytes va scana doar programele malware și nedorite la cerere, nu le va scana în fundal, așa cum o face versiunea premium. În plus, nu conține caracteristicile anti-exploit sau anti- ransomware ale versiunii premium.