Internet/Telecom — June 26, 2018 at 5:38 am

Cum vedem Cupa Mondială de Fotbal 2018 pe internet fără cablu TV

by

CMCel mai mare eveniment sportiv din lume este Cupa Mondială FIFA din Rusia, iar pentru cine vrea să vadă meciurile online, fără un abonament la cablu TV, există mai multe variante în funcție de locație. Iată cum puteți viziona Cupa Mondială online în SUA, Marea Britanie, Australia și Canada, dar și în alte regiuni geografice.

În primul rând, oriunde vă aflați există o serie de restricții ridicole asupra a ceea ce este disponibil online, iar soluția de ocolire a restricțiilor este întotdeauna să utilizați un VPN, ceea ce va face să pară ca sunteți conectați dintr-o anumită locație dorită. Câteva variante de aplicații sunt următoarele:

ExpressVPN – această alegere VPN este incredibil de rapidă, ușor de utilizat și are clienți foarte ușor de utilizat pentru fiecare platformă.
StrongVPN – acest VPN nu este la fel de ușor de utilizat, dar este foarte rapid și tinde să fie util pentru ocolirea restricțiilor, deoarece nu este la fel de bine cunoscut.

În general, modalitatea de a ocoli restricțiile este să comutați serverul VPN într-o altă țară care are acces la site-ul web pe care încercați să-l vizualizați. Dacă este încă blocat, încercați un server diferit. Ambele alegeri oferă versiuni gratuite, astfel încât să nu fiți nevoiți să plătiți pentru ceva care poate să nu funcționeze.

În SUA, există doi deținători de drepturi pentru Cupa Mondială 2018: Fox în limba engleză și Telemundo în limba spaniolă. Nu vor fi disponibile meciurile gratuite în limba engleză pentru streaming online, deși jocurile pentru etapa de grupe vor fi disponibile pentru streaming gratuit în limba spaniolă prin aplicația NBC Sports App. Merită remarcat faptul că Fox și Telemundo sunt ambele rețele tradiționale de difuzare în Statele Unite, ceea ce înseamnă că le puteți viziona gratuit cu ajutorul unei antene TV, dacă semnalul poate fi recepționat în zona în care vă aflați. Puteți chiar să configurați Plex PVR și să urmăriți meciurile cu ajutorul tabletei sau a telefonului. Totuși, nu puteți viziona fiecare joc în acest fel, deoarece Fox și Telemundo difuzează doar un număr limitat de jocuri pe canalele lor gratuite. Dacă nu aveți un cablu de conectare, cel mai ieftin și mai ușor mod de a accesa este să vă înscrieți pentru Sling TV și să primiți pachetul Blue pentru 25 USD pe lună, care include atât FOX, cât și FS1. Sling TV este un serviciu popular, deoarece este un serviciu excelent care are planuri foarte ieftine, care vă permit să alegeți doar canalele care vă interesează.

Marea Britanie este interesantă în faptul că BBC și ITV au împărțit drepturile pentru Cupa Mondială de mai mulți ani. 2018 nu este o excepție și puteți găsi programul complet pe siteul fiecărei televiziuni. Dacă sunteți în afara Regatului Unit, nu veți putea accesa fluxurile, deoarece acestea sunt restricționate din punct de vedere geografic. Aveți posibilitatea să utilizați ExpressVPN sau StrongVPN pentru a ocoli restricțiile și pentru a urmări meciurile, selectând un server din Regatul Unit, dar merită menționat faptul că cel puțin BBC depune eforturi pentru a bloca VPN-urile, de aceea va trebui adesea să schimbați serverele.

Grupul Bell Media, care deține CTV, TSN și RDS în limba franceză, deține drepturile de difuzare canadiene la Cupa Mondială din 2018. Aceasta este o schimbare din anul 2014, când CBC a deținut drepturile și a oferit streaming gratuit pe site-ul lor. Situația este mai complexă de această dată. Emisiunile de limbă engleză vor fi împărțite între CTV, o rețea difuzată și TSN, care este o rețea de cablu prin cablu. Puteți viziona meciurile difuzate pe CTV folosind o antenă, iar meciurile CTV vor fi, de asemenea, oferite pentru streaming pe site-ul CTV. De asemenea, puteți viziona meciuri TSN online dacă aveți un abonament prin cablu. Nu există un echivalent canadian cu Televiziunea Sling și serviciile de acest gen, deci singura opțiune reală pentru vizionarea fiecărui joc este să plătiți cablu TV.

Dacă sunteți în Australia, puteți viziona Cupa Mondială utilizând SBS gratuit și nu doar că au aplicații mobile, dar au și o aplicație VR. Dar, chiar dacă utilizați un VPN pentru a ocoli restricțiile și pentru a viziona Cupa Mondială în acest mod gratuit, dacă locuiți undeva în afara Australiei, lățimea de bandă de streaming nu va fi suficient de rapidă.

Drepturile internaționale de difuzare pentru Cupa Mondială sunt o rețea complexă și ar fi nevoie de veacuri pentru a prezenta cum să urmăriți fiecare meci în fiecare țară de pe pământ, analizând televiziunile și onlineul local. Dacă nu sunteți în Canada, Marea Britanie sau Statele Unite ale Americii verificați în cadrul televiziunilor locale deținători de drepturi de difuzare. Acest lucru vă ajută să știți care dintre posturile de televiziune au drepturi de difuzare a meciurilor și astfel puteți consulta site-urile lor web pentru posibile opțiuni de streaming.