IT support — June 26, 2018 at 2:11 pm

Tehnologia Dell atât în fața, cât și în spatele camerei în filmul „Omul-Furnică și Viespea”, produs de Marvel Studios

by

dell-ces-2018-ant-man-wasp_1000x500Vara aceasta, Dell are onoarea de anunța un parteneriat cu filmul „Omul-Furnică și Viespea”, produs de Marvel Studios. Având comunități de fani similare, cele două companii vor colabora pentru a aduce entuziasmul față de tehnologie în cultura pop. De la costumul Omului-Furnică și cel al Viespii la laboratorul lui Hank Pym, tehnologia joacă un rol principal în întreg filmul.

„Elementul extraordinar al acestui parteneriat este faptul că permite tehnologiei din filmele noastre să devină ceva mai palpabilă pentru spectatori”, a declarat Mindy Hamilton, prim vicepreședinte pentru parteneriate globale și marketing în cadrul Marvel. „Chiar dacă încă nu putem să reproducem în viața reală progresele tehnologice ale lui Hank Pym, sperăm că filmul inspiră oamenii să continue să aspire spre limitele posibilului, la fel ca eroii noștri”.

Tehnologia Dell ajută la transformarea în realitate a efectelor speciale

Această colaborare extraordinară se extinde și în spatele camerelor de luat vederi, unde echipamentele Dell joacă un rol vital în crearea efectelor vizuale din film. Studiourile Marvel au angajat mai multe companii producătoare de efecte speciale, dintre care câteva au utilizat o gamă largă de tehnologii Dell, inclusiv servere Dell EMC PowerEdge și stații de lucru Dell Precision, ca infrastructură de bază pentru a asigura imensa putere de calcul și capacitatea de stocare necesare creatorilor de efecte vizuale pentru a aduce la viață personajele și decorurile filmului.

Printre alții, artiștii de la studioul de efecte vizuale DNEG, care au lucrat la filmul „Omul-Furnică și Viespea”, produs de Studiourile Marvel, au utilizat stații de lucru Dell Precision pentru operațiunile front-end. Linia de produse Precision de la Dell este lider în domeniu, permițând creatorilor să editeze și să creeze prin intermediul unor noi metode narative. Doar în studioul din Vancouver al companiei, sunt utilizate peste 300 de stații de lucru Dell Precision pentru a crea efecte vizuale realiste. Imaginați-vă o urmărire cu mașini plină de adrenalină prin San Francisco, momentele în care Omul-Furnică și Viespea se micșorează sau o scenă complexă într-un laborator în care Ghost intră și iese din pereți. Tehnologiile Dell au ajutat la transformarea în realitate a acestor idei.

Printre tehnologiile Dell utilizate de DNEG în crearea filmului se numără:

  • Stații de lucru Dell Precision 7910
  • Servere rack Dell EMC PowerEdge R630 cu RAID-uri MD3460
  • Incinte blade pentru servere Dell EMC PowerEdge M1000e
  • Sute de monitoare Dell.

Noile tehnologii Dell sunt vedete în film

Tehnologia joacă un rol principal în filmul „Omul-Furnică și Viespea”, produs de Studiourile Marvel, așa că vine ca o mănușă faptul că fanii vor putea vedea pe marele ecran, odată cu lansarea filmului în această vară, noul Dell G5 15, un performant laptop pentru jocuri care oferă o extraordinară experiență de gaming și efecte vizuale uimitoare, precum și premiatul XPS 13. În film, dispozitivele Dell au mai multe apariții, cum ar fi în scenele din laboratorul lui Hank Pym sau în birourile de securitate X-CON.

„Suntem încântați de parteneriatul cu Studiourile Marvel pentru filmul „Omul-Furnică și Viespea”, prin care demonstrăm superputerile tehnologiei”, a declarat Gerri Tunnell, prim vicepreședinte pentru Client Solutions Marketing în cadrul Dell. „Există o multitudine de similarități între brandurile și comunitățile noastre de fani. De exemplu, scopul nostru este să ne sprijinim clienții, de la gameri la creatorii de efecte vizuale, cu tehnologii de înaltă performanță pentru a încuraja evoluția omenirii, la fel cum Omul-Furnică și Viespea se bazează pe tehnologie pentru a face lumea un loc mai bun”.

Angajamentul Dell față de STEM

Conform studiului 2030 realizat de Dell, informatica și gândirea computațională vor reprezenta abilități necesare la locul de muncă, dar Dell consideră că există un deficit al ofertei față de cererea de astfel de abilități. Pentru a sprijini generația următoare, Dell a alocat, la nivel global, peste 50 milioane de dolari pentru inițiativele din domeniile științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii, cunoscute sub acronimul STEM. Prin intermediul parteneriatelor și colaborărilor cu clienții, milioane de copii și tineri, cu acces insuficient la tehnologie, beneficiază de un astfel de acces și de resursele necesare pentru a explora domeniile STEM.

Dell intenționează să profite de lansarea filmului „Omul-Furnică și Viespea” pentru a încuraja membrii cluburilor de copii să exploreze domeniile STEM, în special informatica și gândirea computațională.

De asemenea, cluburile de copii vor introduce în programa lor de vară serialele video „Omul-Furnică și Viespea”, produse de Marvel University, prin care cei mici învață despre diverse teme STEM într-un mod distractiv și antrenant. Serialul, care va include numeroase filme prezentate de John Urschel, va aborda tehnologia și conceptele STEM prin intermediul unor benzi desenate în care apar personajele Marvel. Marvel va lansa câte un episod video la fiecare câteva săptămâni pe durata verii, începând cu 27 iunie, pe Marvel.com. Dell apare în cele trei episoade care explorează următoarele teme:

  • Episodul 1:  Marvel demonstrează puterea furnicilor și modul în care și costumul Omului-Furnică este conceput să contribuie la această putere incredibilă
  • Episodul 2:  Marvel analizează legătura dintre viespile reale și personajul din benzile desenate Marvel, Viespea, și modul în care anumite specii de viespi pot zbura cu o viteză de până la 45 km/h.
  • Episodul 3: Marvel aprofundează câteva principii ale nanotehnologiei prezente în benzile desenate „Omul-Furnică și Viespea” și prezintă modul în care acestea se aplică tehnologiei zilelor noastre.

Carte specială de benzi desenate Marvel

Fanii Omului-Furnică și ai Viespii se pot bucura acum de și mai multe aventuri ale acestor două personaje, prin intermediul unei ediții speciale și exclusive de benzi desenate în care apar și computere Dell. Aceasta va fi distribuită atât digital, pe marvel.com/dell și pe canalele de socializare ale Dell, precum și prin intermediul unui insert de promovare introdus în ediția americană din iunie a Catalogului Dell pentru gaming.

„Omul-Furnică și Viespea”: premiera mondială

Laptopurile Dell pentru gaming de înaltă performanță din seria G au jucat un rol principal în cadrul premierei mondiale a filmului „Omul-Furnică și Viespea”, produs de Marvel Studios, premieră care a avut loc pe 25 iunie, la Los Angeles. Invitații care au pășit pe covorul roșu au avut ocazia să se simtă ca și cum ar fi fost micșorați, precum Omul-Furnică și Viespea, când s-au aflat în apropierea unui laptop Dell G5 15 gigant, cu înălțimea de aproximativ 2 metri.