NEWS — June 27, 2018 at 7:10 am

Google Play Protect vă ajută să mențineți dispozitivul Android în siguranță

by

google play protectAndroid este deschis, flexibil, și ne lasă o libertate de alegere în aproape orice operațiune realizăm pe un dispozitiv unde sistemul este instalat. Din păcate, această flexibilitate are mai multe probleme potențiale de securitate. Vestea bună este că Google are o aplicație, numită Play Protect, care ajută la menținerea securității Android.

Google Play Protect reprezintă întreaga filozofie a securității Google sub un singur nume. Play Protect este un sistem conceput pentru a vă menține telefonul în siguranță din toate punctele de vedere, este parte a scanerului malware, parte Find My Phone și parte Safe Browsing. Înainte de a intra în detalii, iată cum să verificați starea Play Protect. Deschideți meniul din Magazin Play și apoi selectați setarea “Aplicațiile mele și jocurile mele”. Opțiunea de top din pagina Aplicații și jocuri mele este rezumatul de stare pentru aplicații și sistem, atingeți-l pentru a afla mai multe, iar atunci ajungeți în Play Protect.

Aplicația utilizează învățarea automată pentru a scana și a verifica peste 50 de miliarde de aplicații în fiecare zi, atât în interiorul cât și în afara Magazinului Play. Practic, scanerul malware Play Protect verifică fiecare aplicație care intră în Magazin Google Play pentru a vă asigura că este o aplicație legit. Dacă ceva este prins, este respins sau eliminat din Magazin Play.

Dar Play Protect merge un pas mai departe pentru a vă menține aparatul în siguranță, chiar dacă aplicațiile se blochează. Nu numai că scanează aplicații în Magazinul Play, ci și scanează toate aplicațiile de pe telefon pentru activități dăunătoare, indiferent de unde provin. Dacă găsește ceva suspect, vei fi anunțat. Desigur, la fel ca orice scaner malware, nu este perfect. Unele lucruri se pot strecura prin fisuri, așa ca depinde și de utilizator în limitarea instalării posibilelor aplicații nesigure.

Dacă ajungeți în situația de a pierde sau uita unde este telefonul, puteți utiliza funcția  Find My Phone pentru a vă urmări dispozitivul. Indiferent dacă este pierdut sau furat, puteți urmări locația curentă, sau ultima detectată, a telefonului. Și dacă nu reușiți să vă găsiți telefonul, puteți utiliza funcția  Find My Phone pentru a bloca și șterge de la distanță dispozitivul. În acest fel, puteți să vă asigurați cel puțin că informațiile personale sunt protejate de străini.

De asemenea, Play Protect se integrează perfect cu Chrome pentru a vă proteja de malware web. Dacă detectează un cod rău intenționat pe un site, veți fi avertizat și direcționat înapoi în zona sigură.