Bizpoint — July 25, 2018 at 7:43 am

O intenţie interesantă

by

agile-cloud-ts-100588281-primary.idgeUn studiu realizat recent de prestigioasa firmă de analiză Thomson Reuters prin intervievarea unui număr de 250 de directori IT de la firme de investiţii pe pieţele de capital variind de la mici fonduri de hedging financiar la mari bănci de investiţii, a descoperit că firmele din acest sector intenţionează să-şi cheltuie aproape jumătate din bugetele IT pe tehnologie de cloud public până la finele anului următor ca o măsură de a obţine acces la mai multe surse de date prin intermediul cărora să poată lua decizii de afaceri mai bune.

Cifrele exacte obţinute arată că investiţiile în cloud-ul public vor atinge 47% din bugetele IT până în 2019, ceea ce reprezintă o creştere semnificativă faţă de procentul de 30% de la finele anului 2017, obţinut ca rezultat al unui studiu similar realizat cu mai multă vreme în urmă. În urma interviurilor realizate, Thomson Reuters a mai aflat şi că un sfert din firme se aşteaptă ca în termen de maxim un an să folosească în principal cloud-ul public pentru a accesa date de piaţă. Procentul creşte exploziv, la 90%, pentru o perioadă de estimare de patru ani în viitor.

Astfel de firme se bazează enorm pe date pentru a lua decizii corecte de investiţii, întocmirea rapoartelor cerute de autorităţi şi procese eficiente de back-office. Iar prin intermediul cloud-ului public ele pot avea acces la mai multe date publice. În plus, recurgerea la mediul cloud le deschide noi oportunităţi de a combina datele publice cu cele private prin intermediul unor instrumente noi precum inteligenţa artificială şi procesele de machine learning.

Până recent, firmele financiare au utilizat cloud-ul public cu mare prudenţă din pricina sensibilităţii datelor utilizate şi a cerinţelor limitative ale autorităţilor de reglementare, însă situaţia este pe cale să se schimbe datorită avantajelor oferite de mediul cloud, care nu mai pot fi ignorate: creşterea agilităţii afacerii, găsirea de noi oportunităţi de extindere a afacerii, reducerea costurilor operaţionale şi gestionarea mai bună a riscurilor.