Transport/Travel — July 30, 2018 at 2:02 pm

Amadeus este prima companie care a obținut certificarea de nivel 3 conform celei mai recente versiuni a standardului NDC

by

630x355Începând cu anul 2016, Asociația Internațională de Transport Aerian (International Air Transport Association – IATA) a implementat un proces de certificare pentru standardul New Distribution Capability (NDC), pentru ca diferitele părți implicate în industrie să își demonstreze capacitatea de a oferi suport pentru mesajele NDC. Amadeus și-a reînnoit certificarea de nivel 3 pentru Altéa NDC în conformitate cu versiunea 18.1, cea mai recentă versiune a standardului, lansată în luna martie a acestui an.

Ce este diferit în privința versiunii 18.1 este faptul că este generată pe baza noului model de date al industriei aviatice, pentru care IATA a colaborat cu Amadeus și cu alți parteneri din industrie. Acest nou model de date își propune să ofere un registru și o metodologie consistentă pentru a ajuta la definirea utilizării și structurii noilor standarde, precum și a celor existente. Acest lucru va sprijini implementarea și răspândirea la nivelul întregii industrii a noilor standarde, cum ar fi NDC.

”Am lucrat în strânsă colaborare cu IATA și cu alți parteneri din industrie pentru a testa și a îmbunătăți această nouă versiune a standardului, care va contribui la stimularea implementării în industrie și a adopției sale. Versiunea 18.1 și noul model de date înseamnă că mesajele NDC dintre companiile aeriene și terțe părți – agregatoare, agenții de turism sau corporații – au acum o structură mai bine definită”, spune Gianni Pisanello, vicepreședinte al programului NDC-X din cadrul Amadeus.

Pisanello continuă: ”În termeni simpli, acest lucru înseamnă că ajungem cu un pas mai aproape de acel termen când toți actorii din industrie vor putea să vorbească și să interpreteze în același mod limbajul NDC, un beneficiu-cheie pentru întreaga industrie. Suntem încântați să fim prima companie care a fost certificată în versiunea 18.1, ca dovadă a parteneriatului nostru permanent cu IATA și angajamentul nostru de a face NDC să lucreze pentru industrie”.

”Standardul nostru NDC progresează și suntem încântați să vedem cum NDC contribuie la deschiderea unei noi ere a vânzarilor retail a produselor legate de călătoriile aeriene”, spune Yanik Hoyles, Director, New Distribution Capability Program, IATA. ”Amadeus a fost întotdeauna un membru activ al grupurilor noastre de lucru NDC, iar această certificare este cea mai bună dovadă a abordării sale colaborative”, a adăugat Hoyles.

Această certificare ca furnizor de IT vine în urma certificării anterioare ca furnizor de IT de nivel 3 a Amadeus și a certificării nivelului 1 ca agregator în 2016 și 2017. De asemenea, Amadeus este pe cale să obțină certificarea de nivel 3 ca agregator în cursul acestui an.