Expert IT — July 30, 2018 at 1:45 pm

Cum fac backup în vacanță

by

În timpul vacanțelor de vară călătorim în diferite destinații atractive și ne dorim să ne amintim de aceste experiențe și în lunile reci de iarnă. Deși există nenumărate modalități pentru a crea copii de rezervă ale documentelor, majoritatea persoanelor ignoră această activitate importantă și aleg să se bazeze pe faptul că ceea ce au fotografiat va fi pentru totdeauna. Cum să rezolvați această sarcină ușoară cât mai repede posibil și fără o configurație complicată? Iată câteva soluții:

Aparatul foto și două carduri SD

Dispozitivele profesionale și semiprofesionale oferă posibilitatea de a utiliza două carduri pentru stocare. Puteți seta fie JPG pe unul din ele și RAW pe al doilea, fie RAW pentru ambele carduri. În acest caz, al doilea card poate fi lăsat în cameră și chiar dacă primul card este pierdut sau deteriorat, fotografiile rămân cu dvs.

Notebook

Dacă prima variantă vi se pare prea complicată, poate fi suficient să păstrați fotografiile pe card și în același timp să le salvați și pe laptop. Astfel, este posibil să editați și să trimiteți imediat fotografii, fără a compromite datele de pe cardul SD original. Această soluție se bazează pe scenariul în care dețineți un card și un notebook cu suficient spațiu de stocare. Majoritatea laptopurilor utilizează astăzi standardul M.2 și pentru extindere trebuie doar să conectați software-ul la o copie de rezervă a sistemului, iar datele vor putea fi transferte către o unitate nouă.

HDD extern

Dacă nu aveți suficient spațiu în laptop pentru a stoca cât mai multe fotografii, iar cardul SD din camera foto devine neîncăpător, trebuie să aveți în vedere o a treia variantă. În acest caz, este ideal să salvați fotografiile de pe card în computerul dvs. în timp ce faceți o copie de rezervă pe o unitate externă. Noile unități de hard disk externe au o formă portabilă cu dimensiuni reduse și capacitate de până la 5TB, ceea ce este într-adevăr suficient pentru fotografiile de dimensiuni mari.

SSD extern

Zeci de gigaocteți pot rezolva problema aproape oriunde, însă problema reală este timpul necesar operațiunii de transfer. Încărcarea și copierea pot dura mai mult timp decât utilizatorul este dispus să accepte și preferă să renunțe la backup. În plus, discurile mecanice sunt destul de voluminoase și, în ciuda tuturor sistemelor de protecție, există totuși pericolul de a pierde date. O unitate SSD rapidă și compactă și care poate transfera date la viteze de aproximativ 550MB/s este soluția ideală.

Combinație între opțiunile de mai sus

Datele salvate în mai multe locuri reprezintă cea mai bună soluție de backup. Fiecare unitate poate eșua, fiecare card SD poate fi pierdut și orice laptop poate fi infectat cu viruși sau malware. Având datele pe un laptop, pe unitatea externă și pe un card SD este soluția cea mai bună pentru siguranța datelor dvs. Vă recomandăm să utilizați cel puțin două locuri din cele trei, unde datele dvs. sunt stocate. Cu prețurile reduse la soluțiile de stocare la care avem acces în această perioadă, backup-ul este foarte accesibil și vă va ajuta să păstrați amintirile plăcute mereu aproape.

Sursa: ADATA