Networking — July 30, 2018 at 1:28 pm

Protejați-vă rețelele în fața vulnerabilităților cu soluția AMF

by

amfÎn ultimii ani, industria echipamentelor de rețea a înregistrat o creștere a numărului de amenințări serioase la adresa securității rețelelor, datorită vulnerabilităților care pot duce la atacuri legate de scurgerile de date și denial of service (DoS). Soluția Allied Telesis Autonomous Management Framework (AMF) poate ajuta administratorii să își protejeze rețelele și datele de atacuri sofisticate prin utilizarea unor niveluri avansate de securitate care reduc vulnerabilitățile și riscurile.

AMF este un instrument puternic și convenabil pentru a simplifica gestionarea rețelei, reduce costurile și complexitatea managementului prin gestionarea centralizată a multor sau a tuturor dispozitivelor în întreaga rețea, la nivel local sau la nivel mondial. Sistemul de automatizare a rețelei AMF permite copierea de rezervă, stocarea, actualizarea și recuperarea datelor, în timp ce inteligența superioară reacționează la modificările din rețea și modifică automat topologia. În plus, comenzile inteligente ale AMF permit identificarea rapidă a problemelor de rețea și rezolvarea acestora.

AMF include în mod implicit numeroase funcții de securitate, cu un accent puternic pe asigurarea atât a securității, cât și a confortului. Cu toate acestea, puteți activa și funcții suplimentare opționale pentru a maximiza securitatea. În mod implicit, AMF operează într-o rețea fizică închisă și schimbă doar mesaje AMF în linkuri care au fost configurate ca legături ale aplicației.

Protocolul AMF nu este bazat pe IP, ceea ce înseamnă că nu asculta solicitările de conectare prin Internet, iar rețelele AMF nu sunt supuse accesului la distanță. AMF creează o rețea virtuală de administrare L2 (Layer 2), care este sigură deoarece dispozitivul blochează pachetele externe aflate la intrarea în rețeaua de management AMF L2. Toate acestea înseamnă că atacatorii pot compromite o rețea AMF numai dacă au acces fizic la aceasta, dar și în condițiile în care există legături virtuale pe nesigure.

Mai mult, AMF oferă alte 3 moduri prin care securitatea platformei poate fi crescută în mod eficient. Puteți configura AMF “login restricționat”, puteți utiliza VPN-uri pentru a proteja legăturile virtuale AMF care sunt peste căile nesigure și puteți activa Modul securizat al AMF.