Networking — August 20, 2018 at 11:07 am

Dell EMC dublează miza pe tehnologia 100 Gigabit Ethernet pentru centrele de date moderne

by

Switch Dell

Dell EMC, un pionier în materie de solutii Open Networking, prezintă cel mai recent switch al său cu tehnologie 100GbE din seria Z, Z9264F-ON, cu capacitate dublă și oferă un set complet de soluții deschise pentru organizațiile moderne și centrele de date ale furnizorilor de servicii.

Noua platformă, susținută de tehnologia pe bază de silicon pentru switchuri, cu  6.4 Terabit/second Ethernet de la Broadcom, StrataXGS® Tomahawk® II, este dedicată aplicațiilor de tip „fabric” sau „spine” din centrele de date de înaltă performanță, asigurând o conectivitate de rețea ultra rapidă între rack-urile centrelor de date. Oferind 64 de porturi 100GbE într-un factor de formă 2RU compact, noul Z9264F-ON este ideal pentru clienții care doresc să înlocuiască sistemele de switching existente pe bază de șasiu, mari și costisitoare, și în același timp să accelereze tranziția de la 40GbE la 100GbE.

“Clienții noștri, companii sau furnizorii de servicii, și-au exprimat fără echivoc dorința de a beneficia de soluții inovatoare, de tip Open Networking, pentru infrastructura centrelor de date”, a declarat Tom Burns, prim vicepreședinte și director general al Dell EMC Networking and Solutions. “Noul Z9264F-ON satisface acea dorință, oferindu-le clienților noștri cea mai performantă platformă de switching 100GbE din domeniu și asigurându-le control maxim asupra costurilor cu rețeaua și asupra infrastructurii lor”.

Centrele de date continuă să reprezinte baza operațiunilor IT și a furnizării de servicii. Investițiile în astfel de dotări sunt în creștere, indiferent dacă sunt instalate intern, găzduite sau disponibile în cloud. În toate mediile, rețeaua este esențială pentru asigurarea conectivității în interiorul rack-urilor centrelor de date și între acestea, între centrele de date în sine, către infrastructura edge și, în cele din urmă, către utilizatorii finali. În plus, adoptarea tehnologiilor de virtualizare și automatizare modifică fundamental arhitecturile centrelor de date, eliminând niveluri de echipamente și accelerând conectivitatea între elementele de calcul și cele de stocare. Această evoluție este evidentă la toate nivelurile, de la mediile hiperconvergente și până la mediile hiperscalate.

Această schimbare a arhitecturii determină tot mai mult în rândul organizațiilor și furnizorilor de servicii, apariția necesității de a putea lua decizii de achiziții independente în ceea ce privește echipamentele și aplicațiile de rețelistică pe care le selectează. Acest nivel de dezagregare a tehnologiei, pe care Dell EMC îl numește Open Networking, este esențial pentru trecerea la rețelele software-defined (SDN), pe măsură ce se dezvoltă spectaculos opțiunile și capacitățile în materie de aplicații pentru rețea. Noul Z9264F-ON adoptă acest nou model de consum, oferindu-le clienților mai multe opțiuni în ceea ce privește aplicațiile, indiferent dacă sunt de natură comercială sau open source, în comparație cu alternativele concurente, deschizând calea către dezvoltarea inovațiilor, economii mai mari și, în cele din urmă, un control mai mare.

“Dell EMC ajută la transformarea rețelelor centrelor de date moderne prin intermediul viziunii sale în privința Open Networking”, a declarat Ram Velaga, prim vicepreședinte și director general pentru Switch Products în cadrul Broadcom, Inc. „Observăm cu interes momentul favorabil care se creează în ceea ce privește decentralizarea tehnologiei de rețea, datorită portofoliului de produse pe bază de silicon pentru switchuri al Broadcom, cel mai bun portofoliu din domeniu în materie de viteză și diversitate a gamei. Suntem încrezători în ceea ce privește succesul noilor platforme Z9264F-ON, susținute de tehnologia noastră pe bază de silicon StrataXGS Tomahawk II, în a oferi clienților performanțe de vârf ale rețelei, alături de o capacitate maximă de alegere a aplicațiilor”.

Open Networking și 100GbE – alegeri și performanțe fără compromis

Cu peste patru ani în urmă, Dell EMC a lansat o provocare prin intermediul inițiativei Open Networking, care decuplează elementele constitutive fundamentale hardware și software. De atunci, Dell EMC și-a transformat întreaga linie de produse pentru a adopta această viziune care le oferă clienților de toate mărimile o multitudine de opțiuni și capabilități, de la centre de date până la infrastructura edge. Z9264F-ON duce mai departe această viziune, purtând Open Networking în domeniul tehnologiei de ultimă generație pe bază de silicon, care permite implementări 100GbE mai dense și centre de date mai rapide per total.

“2018 pare să fie un an de mare importanță pentru adoptarea tehnologiei 100GbE în centrele de date, prognozele de piață anticipând că livrările de porturi aproape se vor tripla până la finalul anului”, a declarat Sameh Boujelbene, Senior Director în cadrul Dell’Oro Group. „Se înregistrează o tranziție rapidă de la 40GbE la 100GbE, combinată cu creșterea adoptării sistemelor cu factor de formă fix, care alimentează dezvoltarea. În aceste condiții, Z9264F-ON apare la momentul ideal, iar inițiativa Open Networking beneficiază de o poziționare unică”.

Ofertele comerciale alternative cu densități echivalente sunt disponibile doar în configurații „închise”, care pot fi utilizate numai împreună cu aplicațiile software ale furnizorului respectiv. Acest lucru limitează în mod implicit opțiunile, dar, mai important, capabilitățile. Open Networking elimină aceste restricții, deblocând capabilități și o valoare esențială.

„Clienții caută modalități de a simplifica și dimensiona în mod radical operațiunile, în același timp punând în balanță importanta trecere la tehnologia cloud hibridă”, a declarat Douglas Murray, CEO al Big Switch Networks. „Suntem mândri de parteneriatul dintre Dell EMC și Big Switch și credem că aplicația noastră Cloud-First și nou switch al Dell EMC Z9264F-ON reprezintă o combinație câștigătoare pentru clienții noștri comuni”.

„Cumulus Networks este personificarea inițiativei Open Networking și continuă să atingă noi culmi alături de Dell EMC”, a declarat Josh Leslie, CEO al Cumulus Networks. „Îmbinarea viziunilor noastre dă naștere unor rețele mai rapide și cu capacități mai mari, prin combinarea aplicațiilor Cumulus Linux și NetQ cu noul Z9264F-ON. Soluțiile deschise, cu scalabilitate, flexibilitate și economie testate, oferă o alternativă reală la soluțiile costisitoare și rigide de proprietate”.

Z9264F-ON, combinat cu aplicațiile software ale Dell EMC sau ale partenerilor săi, permite o infrastructură de rețea fizică foarte flexibilă și capabilă. În centrele de date moderne, rețelele fizice sunt unificate cu rețele virtuale pentru a conecta mașini virtuale și containere și pentru a da naștere unui centru de date software-defined. Pentru a atinge acest obiectiv, Dell EMC colaborează îndeaproape cu VMware, oferind soluții „better together” în vederea eficientizării costurilor și a operațiunilor.

„Soluția Virtual Cloud Network, construită cu ajutorul VMware NSX, permite clienților să creeze o arhitectură de rețea completă pe bază de software, care este deschisă, programabilă, intrinsec sigură și care poate asigura servicii pentru aplicații și date indiferent de loc”, a declarat Peder Ulander, vicepreședinte pentru marketing produse în cadrul Unității de Business Rețele și Securitate a VMware. „Cu ajutorul Z9264-ON de la Dell EMC, clienții pot implementa o infrastructură de rețea deschisă de înaltă performanță care să sprijine rețelele virtuale cloud (Virtual Cloud Network) ale acestora”.

Sursă deschisă și 100GbE– accelerarea adoptării și dezvoltării de către comunitate

Tehnologiile de rețea open source se maturizează rapid, datorită numeroaselor proiecte open source sponsorizate de comunitățile de dezvoltatori și operatorii de rețele. Aceste alternative emergente în materie de software necesită în mod natural o platformă hardware deschisă. Aceasta face ca Z9264F să fie perfect în acest scop. Prin intermediul Z9264F-ON, clienții pot alege să ruleze pachetul OS10 Open Edition de la Dell EMC, care se bazează pe aplicația OpenSwitch a Linux Foundation, sau, ca alternativă, să descarce versiunile de OpenSwitch sau SONiC de la Open Compute Project, disponibile gratuit. Acest lucru permite apariția unei întregi game de capacități și comunități care să promoveze inovarea permanentă și colaborarea.

„Aplicațiile open source și echipamentele Open Networking merg mână în mână”, a declarat Paul Parker-Johnson, analist principal în cadrul ACG Research. „Conform recentului nostru studiu, preconizăm că piața de switching și routing pentru centrele de date va crește de la 8,1 miliarde de dolari în 2018 la 19,9 miliarde de dolari în 2023, ceea ce reflectă dezvoltarea continuă a infrastructurilor furnizorilor de servicii cloud, precum și noi surse de cerere reprezentate de implementările „edge cloud” ale companiilor și furnizorilor de servicii. Aplicațiile și echipamentele de rețea cu sursă deschisă vor juca un rol semnificativ în aceste implementări, crescând per total cu 40 de procente până în 2023, o creștere a cotei de piață de 15% până la momentul respectiv”.

„Suntem încântați să vedem că Dell EMC își asumă un rol de lider în domeniul rețelelor cu sursă deschisă și, în special, în ceea ce privește inițiativa OpenSwitch”, a declarat Arpit Joshipura, director general, Networking and Orchestration, în cadrul The Linux Foundation. „Inovație deschisă la viteze de vârf este ceea ce își dorește industria noastră și suntem mulțumiți de faptul că comunitatea face demersuri pentru a se ridica la înălțimea provocării”.

Disponibilitate:

Dell EMC Z9264F-ON va fi prezentat la expoziția VMworld Americas (26-30 august, în Las Vegas, NV) și va începe să fie livrat în toată lumea pe 31 august 2018.