IoT powered by ALLIED TELESIS — August 30, 2018 at 8:03 am

Panasonic și Vodafone conectează aparate electrocasnice utilizând tehnologia Narrowband-IoT

by

PanasonicPanasonic Corporation și Vodafone fac public acordul de a colabora în cadrul unui experiment pilot destinat creării unor aparate casnice bazate pe IoT, utilizând Narrowband-IoT (NB-IoT – IoT de bandă îngustă), o tehnologie Low-Power Wide-Area (LPWA). Cele două companii plănuiesc să înceapă teste de evaluare cu aparate casnice dotate cu NB-IoT încă din această toamnă, în Frankfurt, Germania. 

Pe măsură ce lumea devine din ce în ce mai conectată, Internet of Things (IoT) începe să joace un rol din ce în ce mai important. Unele dintre cele mai promițătoare aplicații pentru IoT necesită o opțiune de conectivitate wireless care poate asigura acoperire în subteran sau capacitate de funcționare pentru lungi perioade de timp utilizând doar energia bateriei.

NB-IoT reprezintă noul standard industrial de tehnologii wireless care câștigă teren în multe sectoare, fiind optim pentru comunicații pe distanță lungă, de energie joasă. Pentru acestea, Vodafone oferă deja servicii. Aparatele casnice conectate prin tehnologia NB-IoT vor permite utilizatorilor să își conecteze dispozitivele la servicii cloud printr-un simplu plug-and-play.

Proiectul mixt cu Vodafone va demara cu testarea unor produse Panasonic, precum aparatele de aer condiționat, și va explora funcționalitatea de lățime de bandă îngustă pentru controlul și întreținerea de la distanță. Panasonic și Vodafone au în plan să testeze o varietate de alte aparate casnice, după verificarea funcționalității tehnice și a modelului de afaceri cu conectivitate NB-IoT.

De asemenea, Panasonic va demara un experiment pilot pentru aparate casnice IoT utilizând rețele LPWA în Japonia, în cooperare cu liderul japonez în comunicații mobile, chiar din această toamnă.

Prin conectarea aparatelor casnice utilizând tehnologia LPWA, Panasonic și Vodafone doresc să creeze noi experiențe și valori pentru clienți în era IoT.