Networking — September 5, 2018 at 12:38 pm

Un instrument de management eficient pentru rețelele companiilor

by

Marginea wireless a rețelei a devenit omniprezentă, iar așteptările pentru conexiune sigură și stabilă au devenit la fel de pretențioase. Așa cum ne-am obișnuit cu ușurința de conectare oriunde, tolerăm defectele într-o conexiune tipică Wi-Fi, precum pauze în descărcări, deconectări ocazionale și așteptări îndelungate pe măsură ce încercăm să utilizăm rețele publice Wi-Fi. Pentru navigarea noastră personală, facem un compromis conștient între conveniență și fiabilitate. Dar într-un mediu de afaceri, conectivitatea wireless fiabilă nu poate fi un compromis pentru operațiunile critice, mai ales acolo unde poate fi diferența dintre „viață și moarte”.

ATICele mai multe rețele Wi-Fi funcționează pe o arhitectură cu mai multe canale, unde fiecare punct de acces fără fir (AP) se conectează la un client mobil utilizând unul dintre mai multe canale radio. Pentru a obține o rată de transfer optimă pentru fiecare client, este important să aveți o putere bună a semnalului, dar o interferență radio minimă, asigurându-vă că AP-urile nu sunt prea aproape și că aceleași canale radio nu se suprapun. Cu toate acestea, acest lucru poate fi dificil atunci când pot exista constrângeri de aspect fizic și există doar câteva canale de alegere, și chiar mai greu într-o clădire cu mai multe rețele atunci când mai mulți chiriași utilizează aceleași canale. Pentru a ajuta la acest lucru, o serie de instrumente sunt folosite pentru a cerceta locația și pentru a planifica harta canalelor pentru o experiență optimă, dar aceste instrumente pot fi costisitoare și consumatoare de timp pentru a fi utilizate eficient. Acesta este modul în care sunt proiectate rețelele tipice Wi-Fi, care, ocazional, prezintă erori de fiabilitate.

Din fericire, există o soluție care permite utilizatorului să selecteze canale multiple, canale unice sau ambele, pentru o experiență optimă Wi-Fi. Anterior, utilizatorii trebuiau să aleagă între mai multe arhitecturi, și unde era de dorit să ruleze atât sisteme multi-canal, cât și sisteme cu un singur canal, și astfel au trebuit să gestioneze două rețele diferite cu instrumente diferite. Eforturile de administrare au crescut, deoarece actualizările firmware-ului trebuiau aplicate de două ori, iar inginerii aveau două sisteme diferite de învățat și administrat.

Acum, cu noua soluție Hybrid Wireless de la Allied Telesis, o rețea Wi-Fi poate fi implementată cu o combinație de arhitecturi de canale și administrată utilizând același instrument de gestionare. Folosind denumirea ” Blanket Channel ” pentru arhitectura cu un singur canal, AP-urile wireless Hybrid pot oferi simultan ambele canale multi-canal. Operând la cele mai rapide viteze Wi-Fi disponibile astăzi, ele sunt alegerea ideală pentru Wi-Fi fiabil în mediile dificile aduse odată cu explozia digitalizării și a dispozitivelor. Prezentăm câteva dintre beneficiile Allied Telesis Hybrid Wireless.

  1. Într-un mediu dinamic, AP-urile Blanket Channel pot fi implementate în număr mai mare decât AP-urile cu mai multe canale, deoarece canalul lor radio unic nu introduce interferențe. Dacă este necesară o lățime de bandă mai mare, atunci AP-urile pot fi configurate pentru a suporta simultan până la 3 nivele, ceea ce sporește semnificativ capacitatea în mediile AP dense.
  2. Blanket Channel are avantajul într-un mediu care necesită și roaming fiabil. Cu un canal, toate AP-urile din rețea apar ca și cum ar fi un singur AP, astfel încât clientul mobil vede numai că este conectat la un AP mare. Atunci când clientul se mișcă, controlerul Wi-Fi îl alocă unui nou AP, astfel încât clientul nu este conștient de mișcare și nu are nevoie de caracteristici speciale pentru a-l susține. Nu numai că acest lucru simplifică clientul, dar aceasta înseamnă că conexiunea Wi-Fi nu este întreruptă de mutare, nu este introdusă nici o latență sau datele pierdute. Rețineți că, deși noile standarde au fost ratificate pentru a facilita un roaming mai bun (de exemplu, IEEE802.11k / v / r), numai aceste standarde suportă doar clienți fără fir moderni de ultimă generație (de exemplu, iPhone6 cu iOS7 și ulterior). Clienții care nu acceptă aceste standarde vor avea în continuare unele întreruperi sau pierderi de date atunci când se află în roaming pe rețele fără fir multi-channel.
  3. Într-un mediu cu o densitate mare de clienți, Blanket Channel poate crește lățimea de bandă disponibilă, permițând instalarea mai multor AP-uri în aceeași zonă fără a introduce interferențe de canal. Deși acest lucru este posibil și cu mai multe canale, soluțiile Blanket Channel nu necesită o planificare a canalelor, astfel încât instalarea și gestionarea să fie mult mai ușoară.

Până în prezent, clienții care aveau nevoie de Wi-Fi de calitate industrială, acoperire cu densitate mare sau roaming fără probleme trebuiau să facă o alegere între arhitecturile cu canale multiple și canale unice. Cu multi-channel, o densitate mare de clienți este dificil de realizat și riscați să aveți clienți fără fir care nu acceptă protocoale de roaming rapide, cu un singur canal riscați să utilizați o soluție “neconvențională” care necesită instrumente discrete de gestionare. Pentru a diminua aceste riscuri, clienții au dorit să utilizeze ambele arhitecturi împreună, dar până acum acest lucru necesită două sisteme wireless diferite sau multe lucrări complexe, care erau prohibitive la costuri. Dar, soluția Allied Telesis Hybrid Wireless pare să fi rezolvat aceste provocări și limitări.