Networking — September 13, 2018 at 8:35 am

Allied Telesis lansează prima soluție wireless hibridă din lume

by

architectureAllied Telesis a anunțat lansarea primei soluții hibride WLAN din lume pentru o rețea fără fir optimizată în mediul Enterprise. Prin permiterea simultană a operațiunilor WLAN cu mai multe canale și cu un singur canal, utilizând un singur punct de acces (AP), administratorii de rețea pot combina atributele de performanță ale celor două arhitecturi pentru a se potrivi cel mai bine cu cerințele lor specifice de implementare.

Majoritatea rețelelor Wi-Fi funcționează astăzi pe o arhitectură cu mai multe canale, în care fiecare AP fără fir se conectează la un client mobil utilizând unul dintre mai multe canale radio. Rețelele wireless construite în acest mod au, în general, o viteză bună de transmisie a datelor, dar trebuie bine planificate, deoarece interferențele radio de la AP-uri adiacente pe același canal pot afecta negativ conectivitatea și performanța rețelei. Un singur canal este o arhitectură alternativă Wi-Fi care permite tuturor punctelor de acces să utilizeze același canal radio, astfel încât interferențele și degradarea performanțelor nu reprezintă o problemă. Acest tip de rețea fără fir rezolvă problema interferențelor radio, este ușor de implementat și permite roaming fără întreruperi între punctele de acces.

Soluția wireless hibridă Allied Telesis Channel Blanket oferă utilizarea simultană atât a capabilităților și a performanțelor cu un singur canal, cât și cu mai multe canale, permițând clienților să configureze ambele arhitecturi simultan pe același hardware pentru a se potrivi cel mai bine aplicației lor specifice. Elementul hardware cheie pentru soluția hibrid WLAN este AP APL TQ5403 Enterprise Wave 2. Capabil să asigure transferul fără fir brut de până la 2133Mbps, de la radioul său unic de 2,4GHz și de la emițătoarele IEEE 802.11ac dual 5GHz, TQ5403 suportă intrarea multiplă și ieșirea multiplă (MU-MIMO), permițând mai multor clienți să trimită și să primească date la același timp, sporind în mod substanțial performanța pentru o experiență mai bună a utilizatorilor.

TQ5403 poate funcționa independent în modul AP-cluster sau poate fi controlat de către Allied Telesis Autonomous Wave Control (AWC), un instrument avansat de gestionare a rețelei care utilizează inteligența artificială pentru a aduce îmbunătățiri semnificative în conectivitatea și performanța rețelei wireless, reducând în același timp costurile de exploatare și de operare . AWC este disponibil ca plugin pentru Allied Telesis Vista Manager EX, un instrument de monitorizare și gestionare a rețelei de vârf, care include diferite moduri de vizualizare care permit administratorilor IT să monitorizeze cu ușurință rețelele lor, cu profiluri AWC pentru a simplifica gestionarea AP multiple wireless.