Internet/Telecom — September 17, 2018 at 9:45 am

Apple introduce noile generații iPhone XS și iPhone XS Max

by

iPhone XSDupă o lungă serie de dezbateri și zvonuri despre noua generație de telefoane inteligente de la Apple, noua generație iPhone devine oficială. Apple a introdus noi modele de iPhone premium, iPhone XS, care vin în trei variante de finisaje, aurit, argintiu și gri. Noul iPhone nu arată atât de diferit de iPhone X, dar acest lucru a devenit obișnuință deja din partea Apple. Telefoanele sunt fabricate din oțel chirurgical, precum și cu o nouă construcție de sticlă pentru durabilitate.

Echipa Apple a îmbunătățit, de asemenea, rezistența la praf și apă a iPhone-ului, lăsând-o la o valoare nominală IP68, cu o rezistență la apă de până la 2 metri adâncime timp de câteva minute. Iar telefonul a fost testat în multe lichide, inclusiv suc de portocale, ceai, vin și bere. Noul display pe iPhone XS este un display OLED Super Retina, dar are un interval dinamic cu 60% mai mare decât generația anterioară. Afișajele vin în două dimensiuni, de 5,8 inch și 6,5 inch, cu 458 pixeli pe inch. Modelul mai mare se numește iPhone XS Max.

Telefonul este dotat cu o cameră cu infraroșu, iluminator de inundații, senzor de lumină ambientală, senzor de proximitate, difuzor, microfon, cameră frontală și proiector tip punct. O mare parte din acest lucru, desigur, permite FaceID să continue să fie eficient și pe această nouă generație a iPhone-urilor. Acum, are o construcție mai sigură, iar algoritmii mai rapizi au îmbunătățit FaceID în noile iPhone XS.

Poate că cel mai mare upgrade al iPhone XS este noul chip A12 Bionic, primul cip de 7nm al industriei cu 6.9 miliarde de tranzistori. Dispune de un procesor cu 6 nuclee, cu două miezuri de înaltă performanță care sunt cu 15% mai rapide și cu 40% mai puțin consumatoare de energie decât A11. Există și un nou GPU cu 4 nuclee în A12, care este cu 50% mai rapid, cu tessellation și rendering multilayer. În plus, există un nou motor neural, cu un procesor de machine learning cu 8 nuclee. În zona de stocare, iPhone XS vine cu o capacitate de până la 512 GB.

Modelul XS are o cameră de 12 megapixeli și un senzor de telefotografie de 12 megapixeli, ca parte integrantă a sistemului dual cu cameră de pe iPhone. Există, totuși, senzori noi wide care oferă o diafragmă f.18, cu o deschidere f.24 pe teleobiectiv. TrueTone flash-ul a fost, de asemenea, actualizat cu un sistem avansat de detectare a flicker-ului. Pe partea frontală, veți găsi o cameră de 7 megapixeli cu diafragmă f2.2 și un senzor mai rapid.

Cipul A12 Bionic ajută procesarea imaginilor, iar acum face parte din lanțul de realizare a imaginilor cu ajutorul procesorului de semnal imagine integrat. Astfel, se oferă un decalaj facial eficientizat pentru reducerea efectului de ochi roșii și îmbunătățirea modului portret. În ceea ce privește funcția video, cel mai mare și cel mai evident upgrade este că utilizatorii pot înregistra cu sunet stereo complet.

Pentru prima dată, Apple debutează suportul dual-SIM pentru iPhone XS și iPhone XS Max. Cu excepția Chinei, acest lucru se va realiza prin intermediul eSIM (sau, cartelele electronice SIM), care va oferi utilizatorilor opțiunea pentru un slot fizic SIM și un eSIM gratuit. În China, iPhone-ul XS va fi realizat cu două sloturi fizice SIM, deoarece Apple nu poate produce eSIM în acea regiune.

Atât iPhone XS, cât și iPhone XS Max se găsesc în trei configurații: 64 GB, 256 GB și 512 GB. IPhone XS-ul pornește de la 999 dolari, în timp ce iPhone XS Max începe de la 1099 dolari. Pre-comenzile încep de vineri, 14 septembrie, iar produsele vor fi livrate (și vor fi disponibile în magazin) pe 21 septembrie.