Internet/Telecom — October 12, 2018 at 9:42 am

Pași esențiali pentru securizarea conturilor de Facebook

by

facebookCompania Facebook a anunțat că hackerii au obținut acces la 50 de milioane de conturi de utilizatori și le-ar putea folosi ca și cum conturile ar fi propriile lor conturi. Incidentul a avut loc la sfârșitul lunii septembrie.

În timp ce rămân multe întrebări fără răspuns cu privire la datele care au fost furate și cine este responsabil, există, din fericire, câțiva pași simpli pe care îi puteți parcurge pentru a evita orice probleme de securitate. Pentru a determina cât de grav ar trebui să vă panicăți, merită mai întâi să aflați dacă contul pe care îl dețineți a fost unul dintre cele 50 de milioane în cauză. Din păcate, în prezent nu există o modalitate sigură de a ști 100%.

În timp ce Facebook a deconectat toate conturile care au fost lovite, scoaterea din din aplicațiile Facebook și sesiunile de browser nu este o modalitate sigură de a ști dacă un hacker a fost în interiorul profilului tău. Asta pentru că Facebook a deconectat alte 40 de milioane de conturi ca măsură de precauție.

Primul lucru pe care îl puteți face este să vă deconectați de pe contul Facebook, peste tot. Practic, în fiecare loc în care este conectat, browserul web, aplicația de pe telefon, iPad, peste tot. Facebook poate să fi făcut deja acest lucru, dar, dacă nu, probabil că ar trebui să faci asta pentru tine. Pentru a face acest lucru, mergeți la secțiunea “Securitate și conectare” găsită în setări. Acolo veți găsi opțiunea de a vă deconecta de la toate sesiunile.

Este important faptul că Facebook afirmă explicit că nu este nevoie să vă schimbați parola. Și compania este probabil corectă. Din nou, însă, ancheta despre hack nu este încă completă. Deci, în timp ce, probabil, nu este nevoie să vă schimbați parola, aceasta ar putea fi un moment excelent pentru a vă asigura că aveți o parolă unică pentru Facebook. Aceasta înseamnă că dacă parola este vreodată compromisă pe Facebook, niciunul dintre conturile non-Facebook nu va fi vulnerabil ca rezultat. Și, pentru o securitate bună, activați autentificarea în doi factori a Facebook, sau utilizați o aplicație de autentificare.

Iar dacă în final vă săturați de aceste probleme frecvente ale Facebook, puteți trece la măsura radicală de a șterge contul. La urma urmei, este destul de greu să vă alegeți cu contul Facebook atacat dacă nu aveți unul.

Mai mult, Mark Zuckerberg a spus că “avem responsabilitatea de a vă proteja datele și, dacă nu putem, atunci nu merităm să vă servim”. Poate că, doar odată, avea dreptate.