Productie — October 25, 2018 at 9:41 am

Automatizarea producției la TeraSteel se face cu soluția APS

by

APSTeraSteel, furnizor de soluții complete în domeniul instalațiilor și construcțiilor, a ales să implementeze soluția APS de la Senior Software din dorința de a optimiza planificarea producției pentru cele două fabrici din Bistrița-Năsăud (România) și Leskovac (Serbia). Prin automatizarea activităților de producție, angajații TeraSteel au economisit până la 4 ore pe zi.

După numai o lună de la utilizarea soluției de planificare a producției, reprezentanții TeraSteel au înregistrat beneficii precum:

  • Fiecare programator economisește până la 2 ore pe zi prin înlocuirea rapoartelor Excel pentru centralizarea comenzilor. În prezent, raportul lunar de planificare a comenzilor și a necesarului de materiale se actualizează automat, odată cu preluarea datelor din soluția de gestiune a resurselor.
  • S-a eliminat realizarea manuală a planurilor de producție. Înainte de implementare, planul de producție era realizat manual de programator, activitate pentru care se dedicau cel puțin 30 de minute pe zi.
  • Etichetele sunt emise automat pentru fiecare comandă executată, cu posibilitatea listării per client/produs/comandă. Astfel, timpul de pregătire a comenzilor în cadrul TeraSteel a fost redus cu minim 1-2 ore pe zi.
  • Planificarea producției este ajustată dupa noile comenzi la fiecare import de date. Utilizatorii pot face oricând modificări, în funcție de anumite criterii (urgențe în livrări, atenționări cu privire la stocul de materii prime, comenzi întârziate etc).
  • Comenzile lansate și oprite în producție sunt incluse în noul program. Înainte de implementare, comenzile odată lansate nu se mai regăseau în planul de producție.
  • Timpii de lucru pentru angajații din zona de aprovizionare s-au redus semnificativ odată cu emiterea automată a necesarului de materiale cu cantitățile finale centralizate pe fiecare tip de material.
  • Reprezentanții companiei pot testa diferite scenarii de producție prin emiterea timpilor necesari unei producții într-o variantă sau alta.

Sistemul APS contribuie la îmbunătățirea și organizarea producției și reduce timpul și costurile aferente acesteia. Cu soluția APS știi exact ce să produci, când să produci, cu ce oameni și pe ce echipamente, pentru că te ajută să stabilești în detaliu activitatea din fabrică și să intervii cu ușurință oricând este necesar.