Securitate — October 30, 2018 at 9:35 am

Software-ul Dell EMC Cyber Recovery furnizează cea mai puternică linie de apărare și protecție a datelor salvate împotriva atacurilor cibernetice

by

irs-homepage-hero-img2Dell EMC a lansat software-ul Dell EMC Cyber Recovery, împreună cu serviciile Dell EMC Cyber Recovery menite furnizării unei linii puternice de apărare şi de protecţie a datelor împotriva atacurilor cibernetice distructive şi de tip ransomware. Noul pachet software include automatizare, instrumente de analiză şi de securitate pentru asigurarea izolării şi disponibilităţii copiilor datelor critice, astfel încât procesele operaţionale să poată fi reluate cât de repede este posibil în eventualitatea unui atac cibernetic distructiv.

Atacurile cibernetice au devenit un eveniment banal, iar cele mai grave dintre ele conduc adesea la o perioadă de nefuncționare prelungită, care pot bloca operaţiunile de afaceri zile întregi sau chiar săptămâni – cu costuri enorme. Chiar dacă organizaţiile mari dispun de capabilităţi puternice de securitate cibernetică şi detectare anti-malware, impactul imposibilităţii de a recupera procesele de lucru şi datele în eventualitatea unui atac cibernetic distructiv sau de tip ransomware reuşit poate fi devastator.

“Se ştie că persoanele rău intenţionate din interior şi atacatorii cibernetici sofisticaţi, în special cei care preferă atacurile de tip ransomware, ţintesc anume infrastructura de back-up şi de protecţie a datelor”, a spus Beth Phalen, președinte, Data Protection, Dell EMC. “În cadrul portofoliului nostru de produse avem o abordare etapizată a protecţiei datelor, iar cu pachetul software Dell EMC Cyber Recovery şi serviciile aferente ajutăm la asigurarea izolării reale a datelor şi furnizarea unei linii puternice de apărare pentru datele critice de afaceri în faţa unei game mari de ameninţări cibernetice.”

Dell EMC Cyber Recovery este un nou pachet software care se integrează cu hardware-ul de protecţie stocare date Dell EMC Data Domain. Oferă o soluţie care combină beneficiile izolării datelor şi ale continuităţii operaţionale pentru a ajuta la minimizarea impactului unui atac cibernetic, simultan cu furnizarea unei probabilităţi mai mari şi mai rapide de succes în cazul recuperării de date şi sisteme critice.

Dell EMC Cyber Recovery automatizează reţinerea de copii securizate şi izolate de date critice în interiorul unui Cyber Recovery Vault (CR Vault), ţinând aceste date departe de suprafeţele de atac. Servind drept mediul ideal de testare, CR Vault permite clienţilor să efectueze analize de securitate asupra datelor reţinute fără să fie nevoie de o restaurare a lor şi, pe cale de consecinţă, de posibila activare a malware-ului care ar putea fi prezent în seturile de date protejate. Integrarea cu intefete de aplicatii standard, REST API, oferă integrare fluidă cu pachete de analiză de securitate cum ar fi Index Engines CyberSenseTM , care aplică peste 40 de metode euristice pentru a determina indicatorii de compromis.

Serviciile Dell EMC Cyber Recovery

De asemenea, Dell EMC oferă Cyber Recovery Services, care sunt axate pe furnizarea unei soluţii personalizate pe nevoile exacte de protecţie a datelor şi de securitate cibernetică ale clientului. Acest lucru se realizează prin intermediul unui set extins de servicii, care includ:

Workshop: În timpul acestui atelier de lucru de o zi, consultanţii împărtășesc cele mai bune practici Dell EMC pentru rezilienţa operaţională, cu un accent puternic pe recuperarea datelor.

Consultanţă: Serviciul de consultanţă foloseşte atelierul de lucru prin adăugarea dezvoltării unei strategii de recuperare a datelor de înalt nivel. Este analizată starea curentă de lucruri şi cea dorită de client pentru generarea unei strategii personalizate în scopul pregătirii pentru recuperarea eficientă a datelor.

Consultanţă & Roadmap: Partea de consultanţă & roadmap merge dincolo de zona de consultanţă primară, către aprofundarea strategiei de recuperare date a clientului, în scopul recomandării unei hărţi optimizate de implementare. Asta include dezvoltarea unui raport model de maturitate a recuperării datelor, care relaţionează situaţia curentă a clientului faţă de cele mai bune practici din industrie. Este inclus aici şi un atelier de lucru legat de materiale critice şi o sesiune informativă pentru colectarea de date legate de aplicaţiile clientului, pentru a înţelege cât de critice sunt aplicaţiile pentru firmă. Aceste elemente vor ajuta la elaborarea de recomandări legate de datele şi aplicaţiile care ar trebui protejate de către Cyber Recovery Vault.

Instalare: Noile servicii de instalare ajută la maximizarea capabilităţilor soluţiilor Dell EMC Cyber Recovery. Ele pot fi adăugate la suita ProDeploy Enterprise sau achiziţionate separat şi sunt disponibile în două variante pentru a se potrivi nevoilor clienţilor.

Implementare: Serviciile Dell EMC pot, de asemenea, să personalizeze implementarea Cyber Recovery Solution pentru o gamă largă de cazuri suplimentare de utilizare. Aici se poate include consolidarea tehnologiei suplimentare Dell EMC, dezvoltarea unor proceduri operaţionale detaliate şi implementarea de tablouri de control şi raportări personalizate.

Disponibilitate:

Pachetul software Dell EMC Cyber Recovery este disponibil la nivel global prin Dell EMC fără costuri suplimentare odată cu achiziţia Dell EMC Data Domain (DDOS 6.0.x şi mai sus). Serviciile Dell EMC Cyber Recovery sunt disponibile la cerere.