Evenimente — November 5, 2018 at 11:34 am

Fujitsu preocupată de reducerea emisiilor poluante a centrelor de date

by

Cu ocazia celei de-a treisprezecea ediţii a Conferinţei Bienale Internaţionale pe teme de echilibru al mediului înconjurător (EcoBalance), Fujitsu Limited şi Fujitsu Laboratories Ltd. au primit “Award for Best Business Practices” pentru iniţiativele demonstrate în legătură cu evaluarea impactului de mediu al utilizării energiei şi resurselor. Astfel de iniţiative sunt menite îndeplinirii obiectivelor Naţiunilor Unite legate de dezvoltarea sustenabilă la nivel global.

Iniţiativele precum cea premiată, de mai sus, sunt efectuate ca parte a studiilor de fezabilitate privind reducerea către zero a emisiilor poluante a centrelor de date. În cadrul acestui efort, Fujitsu Group este permanent preocupat de a lua măsuri pentru reducerea poverii asupra mediului.

20181102-01bl_tcm100-4101896Conform declaraţiilor oficialilor firmei, o astfel de atitudine este socotită drept o responsabilitate socială pe care orice firmă trebuie să şi-o asume ca o contribuţie la crearea unei societăţi sustenabile. Ca atare, Fujitsu va continua să promoveze măsurile de reciclare a resurselor ca parte a unei societăţi globale cu o economie circulară.

20181102-01a_tcm100-4101895Conferinţa în cadrul căreia Fujitsu a primit premiul este de talie internaţională şi se ţine odată la doi ani. În cadrul ei, experţi de la instituţii guvernamentale, din cadrul industriei şi din cadrul instituţiilor de cercetare din întreaga lume ţin prezentări legate de cercetări care ţintesc reducerea poverii asupra mediului pe întreaga durată de viaţă a produselor şi serviciilor. Ediţia din acest an a inclus un număr de aproximativ 300 de prezentări, alese dintr-un număr mult mai mare de aplicaţii bazate pe tema principală cu titlul “Nexus of Ideas: Innovation by linking through life cycle thinking.”