NEW TECHNOLOGY — November 5, 2018 at 9:51 am

Fujitsu vrea să reducă energia consumată pentru răcirea centrelor de date cu până la 29%

by

datacenterFujitsu a dezvoltat un nou sistem de răcire al centrelor de date care poate reduce consumul de energie asociat cu 29%, prin calcularea combinației adecvate de circulație a aerului intern și a aerului exterior. Fujitsu spune că echipamentele de răcire pot reprezenta până la 30-50% din consumul total de energie într-un centru de date, ținând cont de aplicațiile intensive precum inteligența artificială și IoT, care sunt acum utilizate pe scară mai largă. În prezent, centrele de date adoptă o varietate de eforturi pentru a economisi energia utilizată pentru răcire, incluzând dispozitivele de aer condiționat care aduc aer rece din exterior sau metode de control care caută setări optime pentru a minimiza consumul de energie.

Fujitsu Laboratories a dezvoltat algoritmi pentru controlul aportului de aer exterior pentru a minimiza consumul de energie al echipamentelor de răcire și pentru răcirea eficientă prin identificarea dinamică a zonelor producătoare de căldură. Prin combinarea acestui sistem nou dezvoltat cu tehnologia dezvoltată anterior de Fujitsu Laboratories, care prevede schimbări de temperatură în centrele de date cu o precizie ridicată, este posibil să se prevadă, de exemplu, condițiile de lucru pentru fiecare oră viitoare și operațiile de control pentru a reduce în mod eficient puterea și consumul în timp.

Senzorii sunt instalați pentru a măsura temperatura și umiditatea în apropierea echipamentelor de răcire din încăpere, precum și în exterior. Sistemul calculează apoi cantitatea de energie necesară pentru răcirea încăperii și pentru îndepărtarea umidității la recircularea aerului intern și la introducerea aerului exterior. La schimbarea setărilor de temperatură pentru echipament, un algoritm analizează schimbările trecute în distribuția temperaturii în cameră și calculează impactul fiecărui dispozitiv de răcire pe fiecare zonă.

Când a fost efectuat un proces de testare a tehnologiei de răcire cu aer într-un centru de date Fujitsu de 300 de rackuri în timpul operațiunilor reale, acesta a reușit să reducă consumul de energie necesar pentru răcire cu 29% comparativ cu condițiile de funcționare anterioare. Fujitsu Laboratories va lansa tehnologia în centrele de date operate de Fujitsu la începutul anului 2019 și intenționează simultan să integreze tehnologia într-un sistem de calcul care oferă management redus și eficient al răcirii. Termenele de lansare pentru tehnologia comercială nu au fost confirmate până acum.