Transport/Travel — November 8, 2018 at 11:15 am

Amadeus susține inovația în industria de travel

by

Amadeus Romania a sprijinit ediția a doua hackathonului dedicat aplicațiilor specifice domeniului travel, singurul hackathon specializat pe acest domeniu din țara noastră. Cea de a doua ediție a TravelHack  s-a concentrat pe inovația adusă produselor de travel de tehnologia blockchain.  

Piața de călătorii a devenit a zecea industrie globală, iar zona digital travel joacă un loc tot mai important. Potrivit site-ului Statista, piața de digital travel a avut o valoare de 629,81 miliarde USD în 2017. Până în anul 2020, piața va înregistra o creștere de aproximativ 30%, atingând valoarea de 818 miliarde USD. De asemenea, domeniul digital travel este strâns legat de sectoare strategice ale economiei globale: transporturi, servicii financiare, asigurări, horeca și alte industrii. În acest  context, există un interes major pentru dezvoltarea de aplicații pentru acest domeniu.

Amadeus a pus la punct o multitudine de programe prin care susține dezvoltatorii independenți interesați să creeze aplicații pentru domeniul turism și călătorii. <<Amadeus for Startups>> oferă soluții pentru incubarea și accelerarea afacerilor, Amadeus fiind foarte interesată să investească în companiile cu potențial de dezvoltare în zona de călătorii și turism.

Robert_Komartin_web“Ne bucurăm să susținem a doua ediție a TravelHack. Amadeus este o companie care recunoaște valoarea inovației în ecosistemul de travel. Entitatea Amadeus Ventures se ocupă cu identificarea și creșterea startupurilor pe zona de digital travel. Amadeus Ventures s-a născut în 2014, iar până acum în cadrul programului au fost create peste 150 de startupuri și au fost dezvoltate 20 de proiecte comune cu companii din grupul Amadeus”, a precizat Robert Komartin, Head of Retail Travel Agencies, Central Europe – Regional Manager, Romania & Hungary – Country Manager, Amadeus Romania.

Amadeus dispune de o arhitectură deschisă pentru sistemele informatice din portofoliu, punând la dispoziția dezvoltatorilor o colecție inovatoare de API-uri (Application Programming Interface), între care se pot menționa: Amadeus Web Services, Amadeus Mobile Web Services, Amadeus ePower Web Services, Amadeus TravelTainment XML etc. De asemenea, pentru a familiariza comunitatea de dezvoltatori cu multitudinea de API-uri disponibile, Amadeus a creat Travel innovation Sandbox.

În cadrul hackatonului, proiectul Event Token a primit premiul pentru folosirea relevantă a tehnologiei blockchain. Event Token este o soluție dedicată turismului de evenimente/festivaluri, urmărind rezolvarea unor probleme întâmpinate de părțile implicate în acest tip de turism: organizatori, branduri sponsor, turiști.

Proiectul Trichat (premiat pentru dezvoltare tehnică) a urmărit crearea chatbot-ul care ajuta și asigură turiștii de calitatea serviciilor de tip booking. Proiectul  a impresionat la nivel tehnic, prin echipa de șase programatori care arătat profesionalism în ce privește procesul de dezvoltare a unui software de travel. Echipa a folosit în procesul de dezvoltare platforma Amadeus Sandbox.

Robert Komartin, a declarat:Travel Innovation Sandbox este un instrument puternic, dezvoltat cu feedbackul a sute de dezvoltatori din întreaga lume. Orice dezvoltator se poate înregistra și obține acces instantaneu la informații din Global Distribution System (GDS). Travel Innovation Sandbox asigură o modalitate facilă comunităților de dezvoltatori de a se familiariza cu sursele de conținut pentru aplicațiile dedicate industriei de călătorii, aplicații care pot exploata volumul uriaș de date oferit de Amadeus.”

“Cel mai recent instrument pentru dezvoltatori este <<Amadeus for Developers>>, care adaugă la Sandbox posibilitatea de testare și rulare a aplicațiilor create pe baza API-urilor Amadeus într-un mediu de producție. Astfel, aplicațiile create pe platforma noastră pot deveni operaționale într-un termen cât mai scurt.”  a concluzionat Robert Komartin.

Informații despre TravelHack sunt disponibile: http://www.travel-hack.tech/