Data Center / Storage — November 8, 2018 at 1:21 pm

Dell EMC avansează în operaţiunile cloud hibrid şi din centrele de date moderne pentru medii VMware

by

Dell EMC anunţă îmbunătăţiri esenţiale ale portofoliului şi integrări cu VMware, pentru a ajuta clienţii să-şi automatizeze mai bine operaţiunile din centrul lor modern de date şi din mediile cloud hibrid. Aceste noi capabilităţi permit firmelor să accelereze inovaţia, să simplifice operaţiunile şi să grăbească iniţiativele de transformare globală a IT-ului.

Volumul în creştere de date antrenate de fluxurile de lucru tradiţionale şi moderne stimulează o cerere tot mai mare de automatizare şi de lărgime de bandă, atât în interiorul cât şi în exteriorul centrului de date. Prin colaborare şi muncă de inginerie depusă împreună, Dell EMC şi VMware permit acum organizaţiilor să extragă valoare mai mare din investiţiile lor IT.

“Organizaţiile care trec printr-un proces de transformare digitală cu ajutorul unei infrastructuri de centru de date modern software-defined şi pregătite de cloud sunt capabile să execute o strategie solidă cloud hibrid, care oferă control optim, simplitate şi toleranţă la cost, caracteristici potrivite pentru preferinţele lor unice”, a spus Jeff Clarke, vice-chairman, Products & Operations, Dell Inc. “Lucrând împreună, Dell EMC şi VMware continuă să îmbunătăţească soluţiile VxRail şi VxBlock System 1000, să automatizeze operaţiunile platformelor cloud integrate, astfel încât clienţii noştri să le poată folosi pentru a maximiza ceea ce se poate obţine de la datele folosite – fapt care duce la procese mai bune, rezultate inovatoare şi sporirea eficienţei operaţionale.”

Dell EMC VxRail“Sistemele Dell EMC VxRail HCI şi VxBlock CI se numără printre cele mai simple şi mai puternice mijloace la dispoziţia clienţilor de a moderniza IT-ul şi de a-şi scala rapid mediile VMware pentru a suporta un mediu de operare cloud hibrid”, a spus Rajiv Ramaswami, Chief Operating Officer, Products and Cloud Services, VMware. “VMware şi Dell EMC fac adoptarea cloud şi mai uşoară pentru clienţi prin lansarea VMware Cloud Foundation on VxRail şi a integrării VMware vRealize Suite cu VxBlock – ambele fiind platforme cloud integrate care automatizează instalările şi simplifică operaţiunile în cloud hibrid.”

Dell EMC VxRail simplifică partea de networking, managementul şi accesul la cele mai noi inovaţii VMware 

Organizaţiile din întreaga lume aleg sistemele VxRail HCI susținute de VMware vSAN cu grad ridicat de automatizare şi scalare, care sprijină obiectivele de transformare digitală şi nevoia de a scala rapid şi eficient operaţiuni. Aplicaţiile şi datele sunt tot mai des distribuite între locaţii de graniţă, centre de date şi medii cloud hibrid. Clienţii apelează la Dell Technologies ca la un partener de încredere pentru furnizarea unei experienţe fluide şi simplificate prin intermediul unei fundaţii digitale construite împreună de Dell EMC VxRail şi VMware. Cu ajutorul acestei colaborări şi al procesului de construire împreună, VxRail devine şi mai uşor de adoptat, instalat şi gestionat.

Printre noile îmbunătăţiri aduse Dell EMC VxRail se numără:

  • Instalări mai simple în reţea cu primele sisteme HCI care integrează configurarea complet automată de reţea în timpul procesului de setare, extinderea clusterelor şi managementul cotidian cu ajutorul Dell EMC SmartFabric Services (ii). Pentru instalarea mai rapidă VxRail la orice scară, SmartFabric Services, ca parte a sistemului de operare de reţea Dell EMC Networking OS10 Enterprise Edition, automatizează cu până la 98% din pașii de configurare a rețelei pentru mediile hiper-convergente VxRail prin integrarea cu VxRail Manager şi VMware vSphere. De asemenea, serviciile SmartFabric permit clienţilor să instaleze şi să automatizeze rapid reţelele, fiind simultan complet interoperabile cu infrastructura existentă în centrul de date.
  • Mai multă automatizare pentru întreaga stivă cloud VMware, pentru instalarea şi gestionarea mai rapidă a mediilor de cloud hibrid cu clustere VxRail. Singurul sistem HCI construit de VMware cu VMware Cloud Foundation şi urmând să fie lansat în curând, VxRail oferă o platformă cloud integrată, care oferă o cale mai simplă de acces către strategia VMware SDDC şi cloud hibrid, o strategie pregătită pentru tehnologiile VMware Cloud de generaţie următoare. Ea permite extensibilitatea către furnizori de cloud public, cum ar fi VMware Cloud on AWS, şi servicii cloud container cum este Pivotal.
  • Management de sisteme transparent cu toate sarcinile VxRail disponibile spre gestionare direct de la cunoscuta consolă server VMware vCenter, ceea ce face şi mai facilă translatarea către VxRail şi gestionarea de pe platforma primară de management pentru medii VMware.
  • O mai mare flexibilitate prin susținerea unui cluster VxRail cu două noduri în loc de clusterul anterior cu trei noduri. Astfel, VxRail devine mai accesibil la marginea reţelei pentru organizaţii mai mari, cum ar fi comercianţii cu cerinţe limitate în locaţiile la distanţă. În plus, noua licenţiere flexibilă vSAN permite clienţilor să-şi aleagă nivelul dorit de funcţionalitate şi cost al software-ului HCI.
  • Integrare mai strânsă cu tehnologia VMware Cloud de generaţie următoare cu VxRail acum disponibilă pe cea mai nouă versiune vSAN (versiunea 6.7U1), suport pentru VMware Validated Design pentru SDDC 4.3 şi integrare planificată Project Dimension pentru centre de date, edge și cazuri de utilizare a cloud-ului hibrid. Project Dimension va combina soluțiile de calcul, stocare și rețea cu VxRail, gestionate ca un serviciu, de către VMware. În plus, acum clienții pot folosi, de asemenea, VxRail cu VMware Site Recovery pentru medii VMware Cloud on AWS în scopuri de recuperare în caz de dezastre.

Noua soluţie Dell EMC VxBlock Central simplifică operaţiunile CI prin creşterea gradului de automatizare şi a nivelului de analiză inteligentă de date

Firmele din întreaga lume îşi modernizează centrele de date şi operează în medii cloud bazate pe VMware folosind sisteme Dell EMC VxBlock – sisteme cheie CI care reunesc procesarea, stocarea de date, elementele de networking şi virtualizarea VMware vSphere. Continuând această lungă istorie de inovaţie CI, demonstrată prin lansarea noului VxBlock System 1000, noul pachet software Dell EMC VxBlock Central furnizează automatizare şi instrumente analytics pentru simplificarea administrării CI. VxBlock Central include o singură interfaţă utilizator unificată pentru accesarea informaţiilor VxBlock System în timp real. Include un punct de lansare integrat către VMware vRealize Orchestrator pentru automatizarea sarcinilor operaţionale cotidiene şi un punct de lansare către vRealize Operations pentru furnizarea de analize inteligente detaliate şi o modalitate facilă de gestionare a capacităţii de stocare VxBlock.

Integrarea dintre VxBlock Central şi VMware vRealize Suite oferă o bază solidă pentru Infrastructure-as-a-Service (IaaS) şi o cale simplificată de implementare a unui model operaţional cloud hibrid/privat în sistemele VxBlock. Integrarea VxBlock Central cu software-ul vRealize Operations şi vRealize Orchestrator oferă o mai mare vizibilitate a stării sistemului CI şi posibilitatea de orchestrare a fluxurilor de lucru, ceea ce economiseşte timp. De asemenea, permite firmelor să fructifice un nivel suplimentar de instrumente software vRealize, incluzând vRealize Automation, pentru a permite furnizarea şi managementul deplin al serviciilor cloud. Folosirea vRealize Suite pe VxBlock deschide firmelor calea de a avea o experienţă consistentă legată de alte platforme cloud Dell EMC, incluzând VxRack SDDC şi VxRail Appliances.

Dell EMC Networking pentru operaţiuni în centre de date şi cloud

Pe măsură ce firmele şi furnizorii de servicii îşi modernizează operaţiunile pentru virtualizare, cloud computing, Big Data şi Internet of Things (IoT), cresc importanţa şi aşteptările legate de performanţele traficului de date în cadrul centrului de date şi în afara lui, în medii de cloud public.

Cea mai nouă familie de switch-uri open networking 25GbE-enabled S5200-ON de la Dell EMC ajută clienţii să profite de pe urma conectivităţii 25GbE, necesară pentru satisfacerea nevoilor în creştere, legate de aceste tehnologii noi, ale traficului de date în reţea. De asemenea, familia S5200 ajută la formarea de tipare 100GbE de mare performanţă ale centrului de date pentru trafic de date între stivele de echipamente şi furnizează o bază de reţea robustă pentru virtualizarea de reţea VMware NSX şi implementări de stocare de date software-defined. Totodată, S5200-ON include buffering avansat, tabele de forwarding mai bune şi suport data plane pentru rutare de date VxLAN.

Dell EMC extinde opţiunile de platformă cloud integrată în Cloud Marketplace pentru a accelera modernizarea IT-ului şi transformarea digitală

Dell EMC Cloud Marketplace integrează puterea familiei de soluţii Dell Technologies pentru a oferi clienţilor o paletă de opţiuni de platforme cloud, capabilităţi de infrastructură activate de mediul cloud, precum şi servicii de consultanţă şi tehnologice, dar şi modele de consum, totul în cadrul unui portal centralizat. Când vine vorba de implementarea unei platforme cloud, Dell EMC oferă opţiuni multiple pentru alinierea la competenţele şi obiectivele unice ale clienţilor.

Soluţia Cloud Building Blocks permite clienţilor să proiecteze şi să construiască o platformă cloud personalizată prin folosirea celor mai bune infrastructuri cloud-enabled precum Dell EMC Unity şi Dell EMC vSAN Ready Nodes, oferind flexibilitate şi protejarea investiţiei. Dell EMC Unity este prima familie de produse array externe de stocare date NFS-based ce va fi validată cu VMware Cloud Foundation (VCF), iar Dell EMC vSAN Ready Nodes sunt validate de VMware pentru a rula VCF pe noua infrastructură modulară PowerEdge MX. Platforma cloud şi opţiunile de implementare Reference Architecture sunt proiectate să reducă riscul legat de construire şi să accelereze furnizarea de rezultate prin oferirea unei game întregi de componente certificate şi îndrumări de configurare. Platformele Cloud Integrate, cum sunt VxRail şi VxBlock, sunt anteconstruite, astfel încât clienţii să poată deveni rapid operaţionali, în acelaşi timp furnizând cea mai fluidă experienţă operaţională cu un management automat al ciclului de viaţă simplificat.

Dell EMC Cloud Marketplace încorporează un set de opţiuni în continuă expansiune pentru a ajuta clienţii să-şi construiască propriile platforme de cloud hibrid. Data Center Utility este o soluţie de Consum Cloud nou disponibilă, care oferă organizaţiilor controlul asupra cloud-ului privat cu beneficiile consumului de tip cloud public, incluzând capacitate flexibilă, utilizare măsurată şi un model OpEx. Data Center Utility este o soluţie de utilizare cu metrică de măsurare personalizată care oferă flexibilitate maximă în privinţa consumului de resurse – cu sau fără servicii profesionale incluse.

Disponibilitate

Noile capabilităţi Dell EMC VxRail, începând cu VxRail 4.7 software, vor fi disponibile din această lună prin descărcare de pe net pentru clienţi existenţi şi din decembrie pentru instalări de noduri noi şi extinderi. Alte funcţionalităţi, incluzând suport pentru clustere cu două noduri ROBO şi operaţiuni transparente vCenter sunt planificate pentru prima parte a trimestrului unu din 2019, fiind urmate de VMware Cloud Foundation şi Project Dimension în cursul primului semestru din 2019. Clienții se pot înscrie acum pentru Project Dimension Beta.

Software-ul Dell EMC VxBlock Central va fi disponibil spre descărcare în decembrie pentru clienţii VxBlock System actuali şi noi. Licenţa software VxBlock Central Base este inclusă la achiziţia unui VxBlock System nou.

Switch-urile Dell EMC S5200 ON sunt disponibile de acum. Serviciile SmartFabric Services for VxRail vor fi disponibile în decembrie, cu Dell EMC Networking OS10 Enterprise Edition 10.4.2 şi VxRail 4.7.0 software. Serviciile SmartFabric Services sunt incluse fără costuri suplimentare în licenţa Dell EMC Networking OS10 Enterprise Edition.