Networking — November 9, 2018 at 11:27 am

Gestionare flexibilă, securitate avansată și monitorizare eficientă a traficului în rețea

by

Problemele departamentelor IT legate de creșterea numărului de utilizatori, a numărului de aplicații pe care le folosesc și de adopția soluțiilor de cloud complică infrastructura pe care aceştia trebuie să o gestioneze. De aceea, NETGEAR vine în ajutorul lor cu două noi switch-uri Gigabit Ethernet de 52 de porturi din familia Insight Cloud Managed Smart Switch, oferind astfel o serie de caracteristici prin intermediul cărora se asigură un control mai bun, o securitate avansată, monitorizarea de la distanță și gestionarea oricând, de oriunde a echipamentelor. Pe lângă aceasta, NETGEAR îmbunătăţeşte sistemul Insight Cloud management, cu o performanță mult mai mare și controale Power over Ethernet (PoE).
 
NetgearGestionate de aplicația NETGEAR Insight sau prin intermediul Insight Cloud Portal, aceste noi switch-uri oferă o configurare ușoară, monitorizare la distanță sau prin cloud, management și securitate avansată. NETGEAR Insight Managed Smart Cloud GC752X și GC752XP sunt primele modele de switch-uri Gigabit Ethernet cu 52 porturi dotate cu 2 porturi SFP și 2 porturi SFP+ 10G cu management Insight. În plus, GC752XP adaugă 48 de porturi cu PoE+ capabile să asigure o putere de 505 Watt PoE.

Aceste noi switch-uri Smart Cloud versatile vor da posibilitatea companiilor mici și mijlocii să beneficieze din plin de performanțele puse la dispoziție de soluțiile din Cloud, Internet of Things (IoT) și de alte dispozitive IP pentru a cataliza creșterea afacerii.

Toate produsele NETGEAR Insight Managed sunt dispozitive complet integrate care nu necesită hardware suplimentar, cum ar fi Cloud keys, servere locale, dispozitive VPN sau proxy. În plus, nu este necesară o configurare complexă pentru conectarea directă la Cloud. Spre deosebire de alte soluții disponibile pe piață, produsele NETGEAR Insight Managed sunt, de asemenea, soluții de rețea și stocare pe deplin funcționale în mod local și nu necesită conectivitate Cloud pentru a funcționa. Această abilitate permite fiecărui client să decidă când și cum să utilizeze soluția conectată la Cloud și oferă posibilitatea de a schimba modurile de lucru în funcție de necesități.

Toate switch-urile Insight Managed Smart Cloud includ o suită completă de caracteristici avansate de comutare L2+/L3 Lite pentru orice tip de rețea, de la cele simple la cele foarte complexe și sunt concepute pentru a satisface nevoile actuale și viitoare ale unei rețele complet convergente. Interfaţa unică de administrare Insight dispune de capacități granulare de gestionare la nivel de port. Printre caracteristicile-cheie ale produselor se numără:

  • VLAN-uri (inclusiv Auto-VoIP și Auto-Video) și suport LLDP
  • Port Trunking/agregarea legăturilor și IGMP snooping
  • QoS și setarea priorităților, limitarea ratei de transfer pe porturi, STP/RSTP și loop prevention
  • ACL-uri, storm control și port mirroring
  • Control avansatPoE la nivel de port, planificări și setări de timp (modele PoE)
  • Management și suport IPv6 pentru asigurarea compatibilităților viitoare
  • Rutare statică IPv4 și IPv6 pentru optimizarea traficului de ieșire din rețea

Cele două switch-uri sunt acum disponibile prin intermediul partenerilor NETGEAR autorizați și al altor canale de distribuție și site-uri de comerț electronic la prețul recomandat de 419,99 USD pentru modelul GC752X | NETGEAR Insight Managed 52-Port Gigabit Ethernet Smart Cloud Switch cu 2 porturi SFP și 2 porturi SFP+ și respectiv 899,99 USD pentru modelul GC752XP | NETGEAR Insight Managed 52-Port Gigabit Ethernet 505W PoE+ Smart Cloud Switch cu 2 porturi SFP și 2 porturi SFP+.
Soluția de management Insight 5.0

Prin intermediul noii soluții de management Insight 5.0, companiile vor beneficia de instalarea ușoară a dispozitivelor, configurarea intuitivă, gestionarea de la distanță și monitorizarea completă a rețelei lor. Cu o experiență de 20 de ani în domeniul echipamentelor de rețea pentru companii de mici dimensiuni, NETGEAR pune la dispoziție elemente de rețea care pur și simplu ”funcționează” și adaugă noi caracteristici atractive pentru securitate superioară și ușurință în utilizare.

Printre noile caracteristici adăugate se numără planificarea update-urilor de firmware. Dacă în versiunea Insight 4.0 se primeau notificări pop-up, prin intermediul noului Firmware Scheduler din Insight 5.0 se poate crea un program de actualizare automată bazat pe anumite intervalele de timp. Astfel, aveți posibilitatea să programați o actualizare a firmware-ului în timpul nopții, atunci când nimeni nu se află în birou.
De asemenea, Insight 5.0 oferă mai multă siguranță prin adăugarea autentificării cu 2 factori: interfața de login este primul mod de autentificare căruia îi puteți adăuga mesaje text SMS sau notificări de tip push către telefon după adăugarea unui echipament pe lista de dispozitive de încredere.

Disponibilă fie ca aplicație gratuită pentru dispozitive mobile iOS și Android, fie ca un portal web accesibil prin browser, soluția de management NETGEAR Insight are două planuri de abonament: Insight Basic, numai pentru aplicația Insight, și Insight Premium, pentru aplicația Insight și portalul Insight Cloud cu funcții avansate suplimentare. Fiecare switch Insight Smart Cloud include o perioadă de testare gratuită de 7 zile a Insight Premium, inclusiv Insight Cloud Portal.

Pentru mai multe informații despre caracteristicile NETGEAR Insight, abonamente și beneficii, vizitați www.netgear.com/insight.