COMUNICATE — December 1, 2018 at 8:08 am

Români de pretutindeni pot asista la festivitățile centenarului românesc de la Alba Iulia prin streamingul life asigurat de Axis pe Facebook

by

CentenarRomaniaAxis Communications continua sa se implice activ si sustine comunitatea tuturor romanilor prin decizia de a transmite live festivitatile ce vor avea loc la Alba Iulia cu ocazia implinirii a 100 ani de la unirea tuturor provinciilor istorice locuite de romani.

18, 50, 100 – reprezinta in teorie simple numere, dar plasate in anumite contexte pot capata semnificatii puternice, cu impact emotional profund asupra societatii in general si oamenilor in particular. Astfel, 18 ani este varsta la care devenim majori si, cel putin teoretic, mai responsabili, la 50 ani de casatorie se aniverseaza nunta de aur, iar varsta de 100 ani este speciala, caci reprezinta o valoare rotunda pe care nu multi reusesc sa o atinga. La atingerea fiecarei astfel de borne, oamenii au tendinta, chiar si involuntar, de a privi in trecut, facand de cele mai multe ori o retrospectiva a realizarilor. Trecand in revista lucrurile bune de care au avut parte, ei pot sa mearga mai departe, realizand ca provocarile care se intrezaresc in viitor vor fi depasite si apoi uitate, indiferent cat de dificile ar parea. Aceasta idee este puternic ancorata in societate peste tot in lume si, de aceea, se intalneste si in cazul entitatilor, companiilor si chiar al statelor. Desigur, “numerele speciale” difera de la caz la caz, iar intervalele sunt mai mari in cazul tarilor, care sunt in general mai longevive decat cetatenii lor.

La fel ca in cazul oamenilor, 100 ani reprezinta o varsta importanta pentru o tara, caci semnifica durabilitatea acesteia in timp, reusita in depasirea dificultatilor si problemelor si capabilitatea de a atinge o unitate. Romania implineste pe 1 decembrie 2018 100 ani de la Marea Unire si de la data la care a fost recunoscuta ca tara independenta. A fost probabil cel mai important moment din istoria poporului roman, caci a marcat unificarea sa. O importanta deosebita o joaca si data de 1 decembrie 2018, caci s-au scurs astfel 100 ani de Romania – varsta care simbolizeaza capacitatea tarii de a rezista tuturor provocarilor si dificultatilor prin care a trecut. Si este suficient sa ne gandim numai la schimbarile de sistem politic pentru a realiza ca aceste greutati nu au fost deloc putine.  In plus, daca privim in urma, observam rapid ca acesti 100 ani au fost presarati si cu nenumarate realizari – unele recunoscute pe plan mondial si altele de importanta deosebita pe plan intern. Avem deci motive sa fim mandri de Romania si sa marcam acest moment prin sarbatoare si voie buna – atat ca indivizi, cat si ca popor. De aceea, Alba Iulia – orasul Marii Uniri – va avea un program incarcat, la care vor participa foarte multi romani din tara si diaspora.

Un subiect mai putin fericit la care trebuie sa reflectam in ziua Centenarului este acela ca multi romani locuiesc in prezent in afara granitelor, iar acesta este tot un rezultat al acestor 100 ani pe care ii sarbatorim. Ei nu inceteaza insa sa se gandeasca la Romania si multi dintre ei isi doresc sa asiste la evenimentele de 1 decembrie de la Alba Iulia. In ajutorul lor, dar si al romanilor din tara care nu pot ajunge in municipiul transilvanean, vine Axis Communications, care a decis sa isi manifeste implicarea in societatea romaneasca prin conectarea romanilor de pretutindeni, transmitand live pe Internet festivitatile. In acest scop, va fi folosita camera IP P1365-E Mk II, proiectata pentru utilizarea cu precadere la exterior. Modelul este unul rezistent la conditii dificile de mediu, ce poate opera la temperaturi cuprinse intre -400 si +500C, filmand la rezolutie 1080p cu pana la 60FPS. Totodata, foloseste tehnologia Zipstream pentru a reduce la minimum latimea de banda necesara fara a face compromisuri in materie de calitate, alaturi de tehnologia Lightfinder pentru a obtine imagini color de cea mai buna calitate in medii cu iluminare scazuta.

Pentru intermedierea transmisiei, este folosita solutia software CamStreamer, care ruleaza la nivelul camerelor AXIS, aceasta nu necesita sisteme de calcul suplimentare si, astfel, sunt reduse cu mult costurile de operare. In plus, multumita interfetei intuitive, aplicatia este extrem de usor de utilizat si asigura integrare cu platforme online de succes, precum YouTube, Facebook, Twitch sau Vimeo. Iar in ceea ce priveste functionalitatea, este asigurat suport pentru transmisiuni chiar si la rezolutie 4K cu 30FPS sau Full HD cu 60/120FPS, pentru adaugarea de elemente grafice sau text pe imaginea transmisa sau introducerea unei surse suplimentare de semnal audio.

Combinand elementele hardware de top cu o solutie software puternica si flexibila, AXIS P1365-E Mk II va conecta prin semnal video, via Internet, romanii de pretutindeni in ziua centenarului. Acestia vor putea asista astfel la evenimentele din orasul unirii prin accesarea paginii de Facebook Axis Communications.