NEW TECHNOLOGY — December 4, 2018 at 8:49 am

AI a prezis cu succes schimbările din ADN

by

untitledAI este acum în fruntea analizei structurale a ADN-ului grație noilor cercetari genetice realizate de o echipă de la Universitatea Stanford din California. Lucrarea relevă faptul că AI de învățare profundă este acum capabilă să înțeleagă și să prezică modificările modelului în structurile ADN. Aceste constatări sugerează că analiza AI a structurilor ADN depășește acum capacitățile umane datorită vitezei și preciziei. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că genetica este probabil următorul domeniu de cercetare care beneficiază de evoluția inteligenței artificiale.

Înainte de analiza accelerată a AI, oamenii de știință s-au bazat pe cercetarea de laborator pentru a efectua analize privind modificarea structurilor ADN. Este costisitoare și consumatoare de timp, cu secvențe de ADN adesea supuse la nu unua, ci la mai multe schimbări la un moment dat. Folosind AI, pe de altă parte, se oferă capacitatea de a analiza ADN-ul mult mai rapid. Cercetătorii au învățat AI să recunoască rezultatele unor schimbări particulare în structurile ADN, permițându-i să dezvolte o înțelegere. Rezultatul final a fost că AI ar putea genera în mod automat noi secvențe ADN cu proprietăți specifice dorite.

De exemplu, ar putea programa modul în care o structură ADN ar putea răspunde la un anumit medicament sau cum ar putea culturile de plante să răspundă modificărilor genomului lor. Succesul capacității AI de a înțelege structurile ADN permite oamenilor de știință să efectueze diagnostice, să testeze vaccinările și să analizeze creșterea culturilor cu ușurință și eficiență. Bazandu-se pe acest succes, echipa a lansat un tutorial online pentru experți AI și cercetatori din genetică pentru a-l utiliza. Tutorialul oferă un manual de utilizare ușor de folosit, care explică modul de utilizare a puterii AI în mod special în scopul cercetării genetice. Este o mișcare inteligentă, deoarece poate ajuta cercetătorii individuali cu propriile lor studii, în timp ce și-ar putea îmbunătăți și inteligența artificială.