Securitate — February 12, 2019 at 5:22 pm

Axis Perimeter Defender suportă noua aplicație de urmărire automată PTZ

by

Soluția de analiză și detecție la intruziune, AXIS Perimeter Defender, suportă acum aplicația de urmărire automată PTZ (pan-tilt-zoom) a subiectului, permițănd colaborarea unei camere fixe cu una PTZ, pentru a asigura astfel o soluție mai precisă de protecție a perimetrului. Noua aplicație face posibil ca o cameră fixă – termică sau vizuală – care rulează AXIS Perimeter Defender, să detecteze oameni sau vehicule și, în cazul declanșării unei alarme, să preia controlul asupra unei camere mobile, pentru urmărirea subiectului și obținerea unor imagini mai clare.

AXIS_ph_perimeter_defender_ptz_autotrackingÎn imaginile nocturne de mai sus, obținute cu o cameră termică fixă (stânga) și cu o cameră PTZ (dreapta), se pot observa avantajele colaborării dintre cele două camere prin intermediul AXIS Perimeter Defender PTZ Autotracking.

Cu ajutorul AXIS Perimeter Defender PTZ Autotracking, camera fixă transmite către camera PTZ informații legate de poziționarea obiectului care a declanșat alarma, controlând astfel factorul de mărire a imaginii și orientarea obiectivului. Camera PTZ ajustează apoi în mod automat factorul de mărire, astfel încât să mențină în câmpul vizual toate obiectele care au declanșat alarme, inclusiv pe cele nou apărute în zona de detecție a camerei fixe. Astfel, aplicația permite camerei fixe să realizeze detecția pe o suprafață extinsă, în timp ce camera PTZ poate mări în mod automat imaginea, pentru a oferi mai multe detalii cu privire la subiect. Mai departe, operatorul poate prelua manual controlul camerei PTZ dacă acest lucru este necesar, așa cum se întâmplă în situația în care obiectul urmărit părăsește zona de detecție a camerei fixe.

O astfel de implementare îmbunătătește eficiența unui sistem de securitate, aducând o serie de beneficii, după cum urmează:

  • Se obțin imagini detaliate ale subiecților ce declanșează alarme, fără a fi necesară restrângerea zonei de detecție;
  • Camera PTZ este controlată în mod automat;
  • Echipamentul mobil ajustează câmpul vizual pentru a monitoriza toate țintele suspecte;
  • Se utilizează un program de management centralizat pentru configurarea soluției de analiză la nivelul camerei fixe și aplicația de urmărire automată PTZ la nivelul camerei mobile.

Soluția AXIS Perimeter Defender PTZ Autotracking este compatibilă cu anumite camere Axis PTZ și permite colaborarea dintre o cameră fixă și o cameră PTZ. Pentru utilizarea acestei funcții, este necesară achiziționarea unei licențe suplimentare pentru soluția de analiză Perimeter Defender. Aplicația de urmărire automată PTZ este disponibilă deocamdată în Europa, inclusiv în România prin distribuitori autorizați, și Israel, urmând ca în alte regiuni să fie introdusă ulterior.