NEWS — February 12, 2019 at 8:01 am

FintechOS accelerează strategia de dezvoltare

by

finFintechOS anunţă venituri de 6 milioane de euro din vânzarea tehnologiei FintechOS în primul an de la înfiinţare. Din această sumă, 1 milion de euro reprezintă venituri recurente anuale din licenţe şi alte 5 milioane de euro reprezintă venituri din serviciile de implementare prin parteneri.

Compania a ajuns în 2018 la 35 de angajaţi şi estimează o dublare a personalului până la sfarşitul anului 2019, precum şi atingerea pragului de 3 Milioane Eur venituri recurente anuale din licenţe.

FintechOS și-a extins operaţiunile pe 3 continente şi gestionează un portofoliu de active de peste 10 miliarde de euro prin clienţi ca ERSTE, Vienna Insurance Group, Orange Money, Hyperion Insurance Group, NN, Banca Transilvania, TBI Bank, BCR Asigurări sau Idea Bank.

Din octombrie 2018, FintechOS a fost acceptată în programul global de accelerare Microsoft din Londra.

În prima parte a anului 2019 compania va lansa operaţiunile din UK, urmând ca operaţiunile din regiunea Benelux să fie controlate din Amsterdam. Centrul de R&D, dezvoltare, testare şi suport tehnic vor rămâne în Bucureşti. Headquarterul companiei va fi localizat în Londra, unul dintre cele mai puternice centre financiare din lume.

FintechOS oferă instituţiilor financiare acces rapid la tehnologii de ultimă generaţie, prin care pot fi lansate noi instrumente financiare, noi canale digitale de distribuţie sau experienţe personalizate de interacţiune cu clienţii, de 10 ori mai rapid faţă de un mediu tradiţional de dezvoltare software.